Свързани новини

22.06.2020 17:20

Борисов, Горанов и МенTа са разпитани за Божков

Видян 1960 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Следствието подхвана и властта по разследването на срещу Васил Божков, съобщиха от прокуратурата. По случая бяха разпитани премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и шефът на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова. Te са главни герои в няколко от постовете във Фейсбук и в сигнала на намиращия се в Дубай бизнемен, срещу когото в България са повдигнати 18 обвинения. Имената им са цитирани в договорката за т. нар. "такса-спокойствие", която Божков твърди, че им е плащал.


Напомняме, че преди седмици самият той подаде сигнал в прокуратурата. В него се казваше, че е предал на Борисов и Горанов чрез посредници 67 млн. лв. заради лотарийния си бизнес. Бизнесментът твърди, че парите са за последните три години и показа разпечатки от банковата си сметка, показващи тегления на милиони левове кеш.


Според твърденията в сигнала до прокуратурата на Божков парите са му поискани от Горанов срещу това да не отменят закона, по който моментните хазартни игри плащат таксите си към бюджета. В схемата публикувана от бизнесмена преди дни се посочва, че са плащани 500 млн.лв такси към държавата.


Само преди седмица Божков обвини прокуратурата в бездействие след подадения от него сигнал. Сега обаче  спецпрокуратурата посочва, че е възложена проверка на ДАНС, която е установила, че банката не е уведомявала дирекция Финансово разузнаване при извършване на плащания на суми многократно надвишаващи 30 хил., съгласно Закона за мерките срещу изпиране на пари.


В хода на проверката категорично е установено, че тегленията на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр Божков, впоследствие са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. Московска 43 в столицата.


Прокуратурата е изготвила молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на ЕС.


"Проверяват както доказателства, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му", посочват от ведомството.


Стоянова и Бойко Борисов са разпитани по веднъж, а Горанов – два пъти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 ГЕРБ „Главанаци за енергично разграбване на Булгаристан“ 23.06.2020 10:08

    Парите на Черепа са си негови - ако иска, ще ги ползва за подпалки за пурите си, както правеше навремето измисленият ген. Симеонов !!! А иначе сигурно е трябвало в графата "основания за теглене" да пише "подкуп" или "такса спокойствие", и трите имена на подкупваните Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов!!! Божков е в очакване на ГОДО, всеки знае КОЙ инсталира сегашният главен прокурор и защо ?!! Баце, Мента и Владко са се облажили доста сладко, нали?!! Лошата новина за любителите на театъра на абсурда в кочината Булгаристан е, че от известно време ГОДО вече не се казва ГОДО, а Кьовеши !!!

  • 002 Anonimen 22.06.2020 20:02

    А ДАЛИ ВЪОБЩЕ СА РАЗПИТАНИ?!

  • 001 Anonimen 22.06.2020 19:42

    Защо единствено за Борисов, Владко и Мента нямаше микрофони и никой не разбра кога и къде са разпитвани?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец