Свързани новини

22.06.2020 10:21

Мутафчийски разпуска на Халкидики

Видян 7867 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Гърция се оказа предпочитана дестинация за НОЩ Въпреки собствените си заръки да си стоим по домовете, шефът на Националния оперативен щаб  (НОЩ) за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски  отпътува на почивка в Гърция, съобщи Факти.бг. Той отдъхва в хотел Blue Carpet Luxury Suites, на 90 км от Солун - между  Пефкохори и Ханиоти.   Мутафчийски е на първа линия в Халкидики. Той се наслаждава на приказна морска гледка, а плажът е само на 2 минути пеша от хотела. Припомняме, че призивът  „стойте си вкъщи” на ген.  Мутафчийски  стана пословичен и се превърна в нарицателно на цялата карантинна епопея у нас.


Сега обаче самият той, при това насред нов скок на заразените, а уж ни беше спасил, изневерява на най-базовия принцип от политиката на НОЩ.  Сред тях е и най-ключовата тема за носенето на маски . Така на 22 на март Мутафчийски обяви, че „здравите хора нямат нужда от маски, а само болните”. На 30 март той обаче утвърдително заяви, че лично е предложил задължителното им носене.  Не остана по-назад и здравният министър Кирил Ананиев, който многократно промени позицията си по темата и в крайна сметка върна маските считано от 23 юни.


Същевременно Мутафчийски  отдавна не присъства на брифингите. Излиза, че Черният генерал не се е вслушал в съветите на премиера Бойко Борисов: „Българите да подкрепят българският туристически бранш, а не да протестират срещу него, избирайки други дестинации, като отидат да си изхарчат парите в Гърция". Така призова  премиерът в първия ден след отварянето на границата. Апелът беше игнориран от хиляди наши сънародници, които избягаха към южната ни съседка, образувайки километрични опашки. Сред тях се оказа и другият член на НОЩ Ангел Кунчев, който беше забелязан с лекия си автомобил да чака на опашка  за ваканция в Гърция миналата седмица.  Отпочина и вече е на линия.  В крайна сметка излиза, че самите членове на НОЩ  убиват опита за рекламата на България като безопасна от Covid-19 дестинация.  







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.06.2020 22:30

    Този тарикат даде обекти срещу..... на Гоце,племенник на ЛЮБЕН ГОЦЕВ във ВМА и на М...,човек на Черепа.Хайде да каже,че не е вярно наглеца му неден и ще го разпукаме...

  • 001 Anonimen 22.06.2020 22:25

    мутафчийски има хотел в Черноморец управляван от баща му

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв