Свързани новини

21.06.2020 16:06

Свестен човек не стана прокурор в Русе, там кадрува Нунев от ГЕРБ: Бобоков

Видян 2531 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


„Не става въпрос за търговия с влияние, а за лобизъм за един достоенкандидат”, заяви в ефира на bTV бизнесменът Пламен Бобоков. „Ходатайствах за назначаването на Николай Николов за прокурор”, посочи той, но отрече това да е ставало под формата на търговия с влияние, както твърди обвинението срещу него.


Припомняме, че от прокуратурата обявиха, че имат доказателства, че Николов е отправил молба за лобиране към Бобоков. С неговите контакти на високо ниво, да заеме мястото на окръжен прокурор в Русе. Според самия него обаче, всички постове в града се разпределят от координатора на ГЕРБ Пламен Нунев.


Бобоков заяви, че е „публична тайна как се печелят важните длъжности в Русе – прокурори, шефове на областната дирекция на МВР и други, се разпределят от Нунев. Той не го прави сам. Кой е зад него? Кой е шефът? Първият стълб на влияние в държавата", запита бизнесменът.


„Тези избори винаги са предопределени от два стълба на влияние, които определят кой къде и кога да отиде. Аз просто съм се възползвал от това, че имах близък приятел, който е близък до втория стълб и съм го помолил, ако може, да даде възможност на това момче. Нищо повече“, подчерта Бобоков.


„Става дума за прокарването на един изключително достоен прокурор, но може да видите, че е неуспешно, защото друг човек е на тази позиция“, добави той за съдържанието на СМС-те, които излязоха в публичното пространство.


„Аз съм ги дал (СМС-те), защото няма от какво да се притеснявам. Не става въпрос за заслуга на специалните служби“, разкри бизнесменът по повод на разпространените от прокуратурата доказателства. Те включваха и съобщенията  от телефона на Бобоков за комуникация между него и секретаря на президента Пламен Узунов.  Според обвинението бизнесменът и президентският съветник са обсъждали решение на ВАС за танкера БАДР и отмяна на заповед за забрана за отплаване. 


„Обвинението към мен за търговия с влияние е абсурдно, това е висша форма на цинизъм, но това не ме изненадва. Търговията с влияние предполага наличието на такова влияние, аз нямам такова влияние. Аз мога да търгувам само с масла", каза бизнесменът.


Бобоков е категоричен, че не е ходатайствал за назначаване на други хора на държавни постове и Николов бил едно голямо изключение.


Координаторът на ГЕРБ в Русе - Нунев, чието име беше споменато от Бобоков, не беше открит за коментар пред bTV.


 


 



Етикети
, , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец