Свързани новини

19.06.2020 13:36

Вирусът е по-слаб, подготвени сме: Борисов

Видян 1758 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато отхлабихме първи мерките, знаехме прекрасно какво ще се случи. От сутринта проведохме заседание с Щаба, винаги съм се водил, когато съм вземал крайните решения, от това, че вирусът е по-слаб, че болниците са с по-голям капацитет, че сме подготвени технически и, не на последно място, с медикаменти, които към днешна дата дават някакви резултати. Това заяви на брифинг в Министерски съвет днес премиерът Бойко Борисов, предаде БНР.


Ваксини и лекарства за коронавирус няма, подчерта още той и допълни:


„Милиарди са заделени от страна на ЕС за производство на над 400 млн. ваксини в момента, в който се появи такава, за всеки, който желае гражданин на ЕС да бъде ваксиниран, за всеки“. 


"Лечебните заведения разполагат с всички медикаменти, които се използват в западните страни и в Китай за лечение на пациенти с коронавирус", заяви директорът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. Той уточни, че болниците разполагат с достатъчни количества антимикробни препарати - азитромицин и всички останали антибиотици


"Разполагаме с достатъчни количества атиретровирусна терапия. Това са медикаменти, които се използват за лечение на ХИВ инфекция. Разполагаме с достатъчни количества дексаметазон и тамифлу", уточни проф. Ангелов и добави, че лечебните заведения разполагат и с достатъчно количество лични предпазни средства за персонала в тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни