Свързани новини

19.06.2020 12:12

България дари защитна екипировка срещу К19 на медиците в Ирак

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Българско дарение от 550 защитни комплекта – облекла, очила и шлемове, за медиците, борещи се на първа линия с разпространението на Covid-19, бе предадено в Багдад на Иракската медицинска асоциация, съобщиха от Министерството на външните работи, предаде БНР.


Хуманитарната помощ е част от подкрепата за 12 държави, която страната ни оказва за Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство, на обща стойност 636 150 лв. Тя е по инициатива на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и се финансира по линия на официалната помощ за развитие, предвидена в бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г.


Решението на българското правителство за изпращане на дарението е проява на солидарност с народа на Ирак, с който ни свързват отдавнашни приятелски отношения, подчерта на церемонията в Багдад  временно управляващият посолството ни Валентин Николов. Той връчи дарението на председателя на Иракската медицинска асоциация д-р Ахмед ал Хити.


Иракската страна благодари на България и оцени помощта за лекарите като много необходима. Защитната екипировка е предназначена за епидемиолозите в Багдад, Басра и Сюлеймания, които са на първа линия в битката с коронавируса. Защитните комплекти са произведени от български фирми според най-високите стандарти - костюмите са многократни, от специална лека и дишаща материя, която осигурява максимален комфорт и защита за медиците.


На церемонията в Иракската медицинска асоциация присъстваха представители на Националния оперативен център към Офиса на министър-председателя на Ирак, както и представители на иракското Министерство на външните работи.


Българските даренията от защитни комплекти за борба с коронавируса вече бяха връчени в Република Северна Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Украйна, Молдова, Беларус, Армения и Грузия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог