Свързани новини

19.06.2020 09:37

Скопие осъди на 7 г. затвор бившата шефка на спецпрокуратурата

Видян 3387 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившата ръковидителка на спецпрокуратурата в Северна Македония Катица Янева е осъдена на 7 години лишаване от свобода заради злоупотреба с власт, съобщи БГНЕС. Според обвинението тя е получила пари, за да не се води дело за корупция срещу бизнесмена Йордан Камчев и той да бъде освободен от затвора. Янева си е разделила 1,5 млн. евро с посредник, който получил парите от бизнесмена. Посредникът Боян Йовановски бе осъден на 9 г. затвор за пране на пари и приемане на средства за упражняване на незаконно влияние. Делото е известно в Северна Македония под името "Рекет". 


Според обвиненията Катица Янева е приела намесата на Боян Йовановски и е превишила правомощията си, като е получила съществени имуществени облаги - мебели и 50 хиляди евро. През 2018 г. тя е предложила мярка задържане за обвинения по делото „Империя” Йордан (Орце) Камчев. След намесата на Йовановски, обаче, Апелативният съд Скопие е предложил мярката му за неотклонение да бъде заменена с домашен арест.


По отношение на обвиняемия Боян Йовановски магистратите подчертават, че с придобитите по незаконен път средства е купил луксозни дрехи от различни световни марки. Освен лишаването от свобода, съдът конфискува от Йовановски сумата от 12 000 евро.


По време на процеса бизнесменът Орце Камчев и съпругата му Ана Камчева също свидетелстваха. Бяха изслушани свидетелските показания на служители от телевизия 1ТВ, а прокуратурата представи записи и снимки, свързани с разследването по делото.


Йовановски и Янева отхвърлиха обвиненията и заявиха, че не са извършили нищо от онова, за което са обвинени. Според тях делото е построено на основата на изказването на един свидетел, който е ощетена страна по случая. Йовановски заяви, че случаят има политически оттенък, а Янева е убедена, че е оклеветена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец