01/02

Свързани новини

18.06.2020 17:17

Зърнар №1 ще изгуби 11 млн. евросубсидии: ЕК

Видян 5430 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Появи се още една неотложна причина земеделският министър Десислава Танева да подаде оставка. След разследването на Валя Ахчиева “Ненаказаните отровители на пчелите“ Европейската комисия коментира в четвъртък, че българската фирма Октопод инвест холдинг e получила 11 милиона евро селскостопански субсидии от ЕС за 2019 година, които може да ги загуби, ако съдът установи употреба на пестициди забранени от ЕС.
Припомняме, че под ръководството на Танева от 2014 г. земеделското министерство изсипва безконтролно между 22 млн. и 28 млн. лв. всяка година от еврофондовете на зърнар №1. Причината е проста – самата госпожа министър идва от групата на зърнарите – беше шеф на Мел инвест преди да влезе в политиката през 2009 г. Това са 100 души, които си делят 1 млрд. лв. годишно от нашите пари.

Разследването в две части на Валя Ахчиева достигна до вниманието на Европейската комисия, след публикуването на нейните филми с английски субтитри и на статия в изданието EURACTIV.com.
Говорителят на Европейската комисия Даниел Розарио заяви: “Правилата за получаване на Европейски субсидии за много ясни. Бенефициентите на субсидии напушаващи ключови европейски директиви и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 18.06.2020 18:21

    .. и комисионните ще загубят от простотия и алчност

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец