Свързани новини

18.06.2020 17:42

Борисов бламира Кристалина за шеф на ЕК, въпреки протекцията на Орбан и Моравецки: Г. Готев

Видян 9006 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Впечатлението е, че някой казва на премиера, че трябва да си ходи”, заяви в предаването Честно казано с Люба Кулезич разследващият журналист Георги Готев - шеф на сайта на ЕС Euractiv по темата за изтеклите компромати срещу Бойко Борисов. "Дошъл е неговият политическият край, но той не е готов да си тръгне”, подчерта журналистът.

От записа успях да разбера защо Борисов смята, че е „преметнал другите”. Точно в онзи момент се търсеше кандидат за председател на ЕК. Преметнатите трябва да са споменатите в записа премиери на Полша (Матеуш Моравецкий) и на Унгария (Виктор Орбан). Тогава те настояха Кристалина Георгиева да стане шеф на Комисията, а Борисов се правеше, че не ги чува и не ги разбира”, разкри Готев.  „Моето впечатление от доста време е, че премиерът не я харесва, тъй като когато тя беше комисар се държеше с него високомерно, като шеф. Той това не й го прости. В крайна сметка Борисов пласира Мария Габриел, която винаги му вдига телефона”, посочи той.  
„Имаше момент когато се говореше за кандидатурата на Георгиева. Тогава Борисов казваше, че вече има един  комисар и не може те да са двама. Той буташе Габриел, която разбира се няма качествата да бъде шеф на ЕК. Така или иначе, той удържа на натиска и Георгиева беше принудена да си търси друга работа”, припомни Готев.
„Този тип атаки идват и от много близки хора”, предположи журналистът визирайки както аудиофайла, така и снимките от резиденцията в Бояна. „Не бе случайно събитието с Цветан Цветанов, който


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Спиро Ст.Кироф 19.06.2020 23:16

    По тоя хитър начин Баценанка, си наколекционирА стотици яко искрени и дълбоко благодарни прЕятели.Списъка на отсвирените и на такива дето му хапнаха от попарата и сега го уважават и любят до полуда,е по-дълъг и от завършената окончателно магистрала "Мизия".А дъбилонаселението ,само като му чуе именцето и направо припиква от любоФ към нйьега.Затова и сега го "превземВат на абордаж".

  • 001 Anonimen 19.06.2020 10:33

    Бламиpа близката си Сталинка, която пък пpеди това използва за да бламиpа дpуга бългаpка Бокова за поста в ООН, изобщо този човек осъзнава ли какви ги дpоби и в същност за чии интеpеси игpае?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог