Свързани новини

18.06.2020 14:06

Най-смущаваща е снимката със спящия премиер, това означава риск за живота му: Президентът

Видян 1151 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Най-смущаваща е снимката със спящия г-н Борисов, защото такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Това означава някакъв риск за живота на премиера", сподели президентът Румен Радев.


Той направи първия си коментар, след като в сряда премиерът Бойко Борисов обяви, че Радев го наблюдава с дрон.


  "Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове", каза държавният глава. Той имал дрон, което няма нищо общо с това, което говори Борисов.


  "Този дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да слага пачки, пошегува се той. В момента се прави опит да се отклони вниманието дали тези снимки са манипулация и постановка, дали записът е монтаж", коментира Радев. Не мога да тълкувам всичко, изречено от г-н Борисов, защото, за разлика от него, моята фантазия все пак има някакъв предел", допълни той.


"Проблемът на премиера не е някакъв китайски дрон, за мен това е параноя. Това е абсолютно отклоняване от основния въпрос - манипулирани ли са снимките и аудиозаписа", каза още Радев.


"Крайно недостойно е отново да се лепят петна по НСО, хората там не го заслужават, тяхната работа е да защитават охраняваните лица, а не да ги дискредитират. НСО охранява извън сграда, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи отговорност за тях. Всякакви версии са възможни, за НСО не вярвам, но не е лошо и премиерът да си направи преценка за кръга от познатите си", каза още държавният глава.


Радев разказа, че в момента, в който излезли снимките, се е обадил на ръководството на НСО и го посъветвал да отиде веднага при премиера и да направи проверка на случая. Такава вече е в ход.


  "Прокуратурата е длъжна да направи проверка, защото в момента е най-важно едно - да се върне доверието в държавността, а това може да стане само чрез истината. От това зависи бъдещето ни на правова държава, категоричен бе Радев. И обясни, че това не е работа на Консултативния съвет по национални сигурност. Държавният глава поиска да има независима експертиза за достоверността на аудиозаписа и снимките.


 "Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-голямата заплаха за правителството е Борисов - с нещата, които говори, със своето поведение", каза още държавният глава.


Брифингът на премиера беше опит да се търсят може би геополитически индулгенции за скандала навън, а вътре, на наша територия, да се превръща този скандал във фарс.


Радев обяви, че ще наложи частично вето на закона за МВР, с който се създава паралелно НСО, но не пожела да каже сега аргументите си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в