Свързани новини

18.06.2020 13:16

ЕС се нуждае от сближаване повече от всякога: Меркел

Видян 1457 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пандемията от коронавирус разкри слабости на Европейския съюз и Германия ще използва своето председателство на блока за насърчаване на солидарността и икономическия просперитет на 27-те държави членки, заяви в четвъртък канцлерът Ангела Меркел, предаде Ройтерс.


Европейският съюз е изправен пред най-голямото предизвикателство в своята история, посочи Меркел в реч пред германския парламент, като се позова на пандемията Covid-19 и въздействието на кризата върху европейската икономика, предаде БНР.


Меркел заяви, че "пандемията разкри колко крехък все още е Европейският съюз" и призова членовете на блока да покажат "сближаване и солидарност", като започнат с фонда за възстановяване на по-слабите икономики на ЕС.


В речта си пред Бундестага Меркел посочи, че най-непосредственото предизвикателство, пред което е изправен единият блок, където бяха регистрирани над 100 000 смъртни случая от Covid-19 и който е изправен пред най-тежката рецесия след Втората световна война, е да се споразумеят за многогодишната бюджетна рамка и за фонд за възстановяване.


"Пандемията разкри колко е крехък все още европейския проект", посочи Меркел пред Бундестага, оплаквайки се от "по-скоро националния, а не европейския" първоначален  отговор на пандемията от отделните правителства на ЕС, включително и нейното собствено.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и