Свързани новини

18.06.2020 17:29

Вече кредитираме банки в Еврозоната, без да сме и в чакалнята

Видян 5165 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Правителството гласува в България да отпусне кредитна линия за спасяване на банки в еврозоната в случай на крайна нужда. Кабинетът е възложил на финансовия министър Владислав Горанов да договори и сключи споразумение, с което България ще стане кредитор на Европейския съвет за преструктуриране, съобщи правителствената пресслужба. Съветът е институцията, която финансира спасяването на банки в еврозоната.
В правителственото прессъбщение не се посочва какъв ще е размерът на кредитната линия, на която ще съгласи България, пише Медиапул. Изтъква се обаче, че тя ще се използва само "в краен случай". А той е доста вероятен при коронакризата.
Напомняме, че няма да получим и след третото отлагане покана за чакалнята на Еврозоната до 1 юли, както обеща кабинетът.
Предишните срокове бяха 1 юли миналата година и „рождения ми ден”, както го определи Горанов – 30 април. Явно ще ни пуснат само в Банковия съюз сега, което ще трябва да означава оставка на Горанов! Миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов препотвърди пред Mediapool, че ако се стигне до разминаване, при което страната бъде приета само в Банковия съюз, но не и в ERMII, тя веднага ще напусне Банковия съюз.
Членството в него, което правителството се надява да стане факт през юли, изисква България да прехвърли постепенно парите от националния фонд за спасяване на банки (към 700 млн. лв.) към европейския фонд, а


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.06.2020 16:10

    След като кабинетът фалира родни банки /КТБ/сега ще спасява чужди....няма такава държава!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци