Свързани новини

18.06.2020 10:30

Доказване на доходите при кредит на вноски

Видян 1760 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Кредитът е широко понятие, което има различни значения във финансовия свят. Обикновено се дефинира, като договорно споразумение, в което кредитополучателят взема определена сума пари, които се съгласява да погаси на по-късен етап, заедно с начислената лихва. Кредитът се отнася и до кредитоспособността или кредитната история на физическото лице. Съществуват различни начини за връщане на взетия заем - на вноски, равни по размер, на намаляващи вноски или с гратисен период.



   По наблюдения в периода след карантината заради Covid 19 на Minizaem.bg, все по-често хората са изправени пред финансови затруднения и търсят начин да си осигурят налични средства.


У нас, тегленето на кредит може да стане от банка, като за тази цел има определени изисквания, на които получателят трябва да отговаря или от компаниите за бързи кредити, където сумата може да бъде получена по-лесно, в рамките на няколко часа, като там условията за получаване на кредит са доста по-малки.


В много случаи, хората се питат откъде е по-подходящо за тях да вземат пари назаем? При какви условия е възможно да получат желаната сума? Дали е необходимо да доказват доход? В следващите редове, ще се опитаме да ви дадем повече информация, относно тези и други въпроси, свързани с кандидатстването и получаването на кредити.



Какво представляват банковите кредити?

Този вид сделки са извършвани от всяка банка и представляват договор за отпускане на финансови средства, при предварително уговорени условия и определен период от време.


За да бъде отпуснат банков заем, кредитоплоучателя трябва да отговаря на някои изисквания:


·         Да работи на постоянен трудов договор, най-малко от 3 месеца;


·         Да има навършени 21 години;


·         Да има чиста кредитна история;


·         Да има платени здравни осигуровки;


·         Да докаже месечен доход;


·         Месечната вноска не трябва да бъде повече от 40-60 % от месечния доход.


Какво представляват бързите кредити?

Най-общо, бързите кредити представляват краткосрочни заеми, които се предлагат от небанковите финансови институции. Те се предоставят на лица, които имат постоянни доходи, но се нуждаят от неголяма по размер парична сума. Кандидатстването и одобряването стават много бързо, а парите могат да бъдат получени в рамките на същия ден. В сравнение с банковите заеми, изискванията при бързите кредити са сведени до минимум. Понякога, дори и хора с лоша кредитна история, имат възможност да бъдат одобрени. Обикновено, повечето фирми изискват само навършено пълнолетие и валиден документ за самоличност.


Бързите кредити могат да бъдат два вида - до заплата и на вноски. Кредитите на вноски дават възможността за теглене на по-голяма сума за по-дълъг период от време, като погасяването се извършва на месечни вноски.


Кредит на вноски

Както вече споменахме, кредитът на вноски е възможност за получаване на дадена сума, която се погасява чрез внасяне на вноски всеки месец. Банковите кредити са няколко вида - ипотечни, жилищни и потребителски. Всеки един от тях, може да бъде изплатен на равни вноски или с намаляващи вноски. Обикновено, месечната сума за изплащане се формира от главницата и лихвата. Този вид кредити, изискват от кредитополучателя трудов договор и доказване на доход.


Бързият кредит на месечни вноски дава възможност за получаване на малка сума (обикновено от 3 000 до 5 000 лв.), която се погасява за по-дълъг период от време (варира, в зависимост от условията на фирмата кредитор). Той е подходящ за хора, които имат редовни месечни доходи. Процедурата по кандидатстването е улеснена максимално и в повечето случаи не се изискват много документи. Все повече институции предлагат и онлайн бързи кредити.


Кога се налага доказването на доход?

За много от хората доказването на доход може да се окаже голям проблем - при смяна на работа или в случай, че сте назначени на граждански договор. Други получават доходите си от наеми, под формата на хонорари, или майчинство, което също би било пречка при тегленето на кредит. Доказването на доход, както и предоставянето на голям брой документи, е неизбежно при кандидатстване за отпускане на заем от банка. Освен това, те имат строга политика, за това какъв процент от месечния доход отива за покриване на всички текущи кредити и сметки, като това включва и вноската по заема, за който кандидатствате. При некоректно плащане или неспазване на договора, банката има право да запорира получаването на месечната ви заплата. Обикновено, разглеждането на документите и одобряването на банковия кредит отнема известно време.



Мога ли да взема кредит на вноски без доказване на доход?

Често хората си задават този въпросът, дали може да им бъде отпуснат заем, без доказване на доход. Отговорът е: „Да, може“, но това разбира се зависи от доста други неща. В много случаи, под доход се разбира предоставянето на постоянен трудов договор. Да, при кандидатстването в банка, той ще е необходим, но небанковите институции за бързи кредити, предоставят възможност за теглене на заем, без да имате трудов договор. Одобряването на документите става на момента. Фирмите дават възможност на кредитоплоучателя сам да избере периода и сумата, която може да си позволи да плаща всеки месец.


Бързите кредити набират все по-голяма популярност у нас. Лесното получаване, гъвкавостта и разбира се, бързината им, са само част от предимствата, които предоставят компаниите. Освен това, съществуват много и различни видове заеми, които са съобразени с възможността на клиента.


 


 


 


 


 


 


 







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.06.2020 14:09

    Stiga s tazi skrita reklama!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци