Свързани новини

16.06.2020 13:12

Откриха коронавирус на българин, пристигнал в Кипър

Видян 852 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Български гражданин, жител на Кипър, върнал се на острова с полет от София в неделя, е заразен с коронавируса, съобщиха от здравното министерство в Никозия, предаде БНР.


Два нови случая на коронавирус в Кипър бяха потвърдени в понеделник, единият от които е българинът. Веднага е задействан протоколът за проследяване на неговите контакти, заявиха от здравното министерство.


Всички носители на коронавирус, установени в страната в последната седмица, след 9 юни, когато тя възобнови въздушните си връзки, са пристигнали от чужбина.


До 19 юни влизащите в Кипър от България трябва да представят здравен сертификат с отрицателен резултат от извършено 72 часа преди полета изследване за вируса. Кипърските граждани и тези, които постоянно пребивават на острова, могат да направят теста на летището в Кипър. Така е установен и случаят, внесен от София.


През тази седмица ще бъдат въведени бързи тестове за пристигащите, съобщи транспортният министър Янис Карусос. С тях резултатът ще е ясен до час и половина и пътниците ще го изчакат на летището, без да се налага да остават 24 часа под карантина в хотел.


От понеделник в страната започна и ново масово тестване за инфекцията. Ще бъдат изследвани 10 000 души от върналите се на работните си места през юни, в рамките на третата фаза от облекчаването на коронавирусните ограничения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще