Свързани новини

15.06.2020 18:00

Хиляди българи избягаха в Гърция, въпреки 5 км опашка

Видян 5122 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бум на желаещите да избягат поне за малко  от България окупира границата ни с Гърция, която вече е отворена без последваща карантина след месеци на ограничения. Километрова опашка от тирове и автомобили задръсти движението на КПП Кулата-Промахон. След отложения старт на летния туристически сезон българите още от първия ден затапиха изхода към южната ни съседка.


 


 Виж видео ТУК!


 


Чакащите в задръстването бяха са недоволни, че трябва да висят на пътя, под парещото слънце, но явно са готови да понесат това бреме в името на дългоочакванта си почивка, която очевидно не включва родното Черноморие. Българските хотелиери, които бият камбаната за проваления туристически сезон, така и не склониха да предложат по-приемливи цени и по-адекватно обслужване. Даже безплатните чадъри се оказаха химера! Пък и презастроената ни морска ивица явно отстъпва на живописните гръцки курорти. Някои от чакащите по границата споделиха пред БНТ, че са тръгнали на почивка при съседите просто, защото там и самото море е по-чисто.



„Надявам се туристическият ни бранш да привлече българите на нашето Черноморие. А не с такава радост да чакат решението ни с Мицотакис да отворим границите”, заяви премиерът Бойко Борисов в понеделник, след като инспектира скоростния път, който трябва да свърже АМ Хемус с Видин. „Ето един прекрасен пример българите да подкрепят българският туристически бранш, а не да протестират срещу него, избирайки други дестинации. Не да ни питат всеки ден как ще подкрепим българският туристически бранш, а да привлекат българите, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция", обясни премиерът. В същото време Турция недоволства, че е забранена за българи, а чака редовния милион наши туристи. Обяви, че няма да маха изобилните шведски маси, по които си падат родините гости.



 През изминалата седмица медийното пространство гръмна с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 За сведение на Посрещачите 16.06.2020 10:00

    Народът ще ходи там, където си почива, а не където се стресира. Т.е. Гърция. В друга новина: 5км опашка на гръцката граница в първия ден на туристическия сезон в Гърция. А опашка в Бургас няма. Що ли? Защото предлагаме 'един много добър туристически продукт“, каза ЛоФката нагла, неработеща, безполезна и вредна калинка Ангелкова-Николова !!1

  • 001 Anonimen 16.06.2020 08:40

    Как няма да избягат като морето ни е бетонирано и продължава да се бетонира с участието на държавата и нейните институции?! Да не говорим за цени и обслужване

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне