Свързани новини

15.06.2020 11:49

Гардиън: ЕС прикрил тормоз над мигранти в Хърватия

Видян 1114 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на ЕС са прикрили бездействието на хърватското правителство след доказателства, че хърватската полиция граби, обижда и унижава мигранти по границите на страната, пише „Гардиън“.


Вестникът получил достъп до вътрешна поща на Европейската комисия, от която става ясно, че официалните лица в Брюксел са се побояли да разкрият пълната липса на изпълнение на поетите задължения от Хърватия по отношение на механизма за мониторинг, финансиран с пари от ЕС.


Съблюдаването на поведението на гранична полиция е било условие за заделяне на голяма сума от европейските фондове за Хърватия.


Последвали са обаче много обвинения, че хърватската полиция насилствено е отблъсквала мигранти и бежанци по границата с Босна, има дори случай на застрелян мигранти.


Според изтеклата информация служител на Европейската комисия е писал на свой колега преди повдигането на въпроса от високопоставен член на Европейския парламент през януари, че „провалът на хърватското правителство да използва правомерно парите преди две години за граничната полиция може да се приеме като скандал“.


В отговор на обвиненията за прикриване на скандала говорител на ЕС заявява за „Гардиън“, че случаят е бил оттеглен от депутатите, тъй като е било сметнато, че предоставената информация за нарушения е „непълна“, предаде БНР.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!