Свързани новини

15.06.2020 09:30

Борисов предаде управлението на задкулисието: Нинова

Видян 1880 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„В България съществува паралелна държава и тя е завладяла официалната”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на НС па партията. „Не институциите, а задкулисието управлява страната. Правителството на Борисов не се бори с него, а му е предала управлението на България и в общ сговор изсмукват ресурсите й”, обяви тя пред съпартийците си.


„Министър на земеделието призовава за прикриване на измами, министър на образованието, оплетен в конфликт на интереси и далавери с пари за учебници, министърът на външните работи в семейни обвръзки със скандален строеж на Алепу, министър на финансите и председател на Бюджетната комисия са в открит законодателен лобизъм и скрити договорки за хазарт. Където и да погледнеш е пропито от беззаконие и кражби”, изброи соцлидерът.


„Чуваме запис, в който премиерът безпрецедентно злепоставя България пред Европа, коментирайки по недопустим начин европейски лидери. Той прави признание за използване на държавната машина срещу бизнесмени, дръзнали да не се съобразят с неговото мнение и сипе заплахи срещу кандидата ни за евроизбори Елена Йончева. Арогантно и цинично определя председателя на парламента, с което окончателно убива институцията НС. За пореден път показва унизително и презрително отношение към жените. Борисов демонстрира безнаказаност, злоупотреба с власт и просташка агресия. Борисов се превръща в опасност за България”, каза Нинова.  


Нинова предложи на НС на БСП социално-икономически план за възстановяване от кризата. Той съдържа мерки в земеделието, реформа в здравната система, пенсионната система и социалната политика.


НС на Левицата все единодушно решение за пряк избор на лидер. "Променихме датите, като ги изтеглихме с две седмици напред - на 12 септември да бъде прекият  избор на председател, на 26-27 септември е Конгресът”, посочи Нинова. Тя подчерта, че са били изложени разумни аргументи датите да бъдат изтеглени напред във времето.


„НС на БСП реши още да внесе до края на юли вот на недоверие към Борисов 3 на тема корупция”, обяви Нинова при отбелязването на 164 години от рождението на Димитър Благоев.  Тя уточни, че нейната идея е била преди внасянето му да се проведе национална подписка за оставка на правителството. Не е ясно защо НС не я подкрепи, а избра да направи вот, който очевидно няма как да мине. Отказано й бе също да организира митинг срещу властта. Соцлидерът посочи, че не очаква и този път ОП и ДПС да ги подкрепят и да съберат необходимите над 121 гласа.


 


Припомняме, че  това ще бъде пети вот на недоверие, който инициира левицата срещу кабинета Борисов 3 и втори на тема, свързана с корупцията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и