Свързани новини

15.06.2020 09:24

Министър взема за €300/кв.м ВИП апартамент, хич не му стига декларираният по 2 начина кредит от ДСК пред КПКОНПИ: документи

Видян 11896 пъти | Коментари 8
Гласували 8 рейтинг: 4.8750
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев би следвало да бъде най-грамотният член на кабинета. Само че бърз преглед на неговите декларации пред КПКОНПИ показва, че те не само са попълнени грешно, но и са пълни с очевидно съзнателни грешки.
19 минути получи още през 2017 г. сигнал за нередност с декларацията на министъра на образованието, тогава още пред Сметната палата. Той вписва апартамент в полите на Витоша във ВИП-сграда с площ от 161 кв.м. със стойност от 106 000 лв., което прави сензационните 658 лева или 336 евро на квадрат – почти двойно под стойността, заради която избухна скандала с апартаментгейт на Цветан Цветанов. Само напомняме, че по закон сделките се декларират на пазарна стойност.
Прави впечатление, че в документа фигурира, че двамата със съпругата му Лилия – същата, за която описахме какви консултантски фирми има като министерша, държат по половината жилище.


 


 ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!


 


Абсурдността на цената личи дори само по факта, че другият апартамент на семейството – 66 кв.м. също в София, но обикновен, е деклариран на почти същата цена – 103 000 лв. Без да е ВИП и с почти тройно по-малка площ!
Даже декларираната цена на гаража към новото жилище, закупен от министъра, е на нищожна цена – 33 кв.м за 17 000 лв. – 515 лева на квадрат или 263 евро на м2.
Семейството не декларира кредит за покупката на недвижимостите, но признава за придобиване на трети лек автомобил – Нисан за 17 000 лв. А също на нива край Гълъбово за 7350 лв.
В следващата декларация на Красимир Вълчев, подадена вече пред КПКОНПИ стойностите на недвижимостите остават същите, но вече двамата със съпругата му вписват общо ½ от апартаментите. Попитан тогава от 19 минути защо в предишната декларация са били „по половин”, а сега са общо „половин”, министърът коментира, че е грешка на секретарката му, която била попълвала документа.
По закон обаче той е длъжен да го направи сам, за което носи и отговорност – административна и дори наказателна.
Секретарката вече е вписала като произход на парите за недвижимостите „заеми”, поради което се появява в декларацията и източникът на финансиране – ипотечен кредит от ДСК за 42 000 евро. Вписана е и левовата стойност 82 144 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 15.06.2020 10:46

    Помагали тъста, тъщата, майката, бащата...

  • 002 Anonimen 15.06.2020 10:02

    Брей да не му се надяваш на това болнаво недоразумение на генетиката!Призракът на Хамлетовия тати бил алчен като вампир!

  • 001 Anonimen 15.06.2020 09:38

    БААЦЕЕЕ,АЙ ХВЪРЛЯЙ КЪРПАТА!!!АГОНИЯТА СТАВА БРУТАЛНА!!ЧУДЯ ТИ СЕ НА АКЪЛА(Борисов)ЩО СИ ПРИЧИНЯВАШ ТЕЗИ НЕЩА???

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

Рубен Аморим

Аморим е новият фаворит за наследник на Клоп

След като вчера излезе информация, че ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния