Свързани новини

14.06.2020 17:45

AstraZeneca ще достави на Европа 400 милиона дози ваксина срещу COVID-19

Видян 3061 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    AstraZeneca Plc подписа договор с европейските правителства за снабдяване на региона с потенциалната си ваксина срещу коронавируса, най-новата сделка на британския производител на лекарства, предаде Ройтерс.


Договорът е за до 400 милиона дози от ваксината, разработена от Университета в Оксфорд, съобщи компанията. Тя добави, че се стреми да разшири производството на ваксината, която ще продава без печалба по време на пандемията.


Това е първият договор, подписан от IVA, група, създаден от Франция, Германия, Италия и Нидерландия, за да осигурят възможно най-скоро дози ваксини за всички държави-членки на Съюза.


„Това ще гарантира, че стотици милиони хора в Европа ще имат достъп до тази ваксина, разбира се, ако тя работи. А до края на лятото ние ще разберем дали тя работи“, каза главният изпълнителен директор на компанията Паскал Сорио пред журналисти. Той каза, че има „надежда“, че препаратът ще бъде ефективен, въз основа на първоначални данни.


Алиансът „ще работи съвместно с Европейската комисия и други държави в Европа, за да гарантира, че всички в Европа ще бъдат снабдени с ваксината“, каза още Сорио. "Имаме много добра верига за доставки за Европа", с производители, базирани  в Холандия, Германия, Италия и Италия и други страни, допълни той.


Ваксините са за всички страни-членки на ЕС. Четирите държави, които се споразумяха за сделката, ще платят общата сума, която не е оповестена, а схемата позволява на други страни да се присъединят към разходите при същите условия, заяви източник от италианското здравно министерство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.