Свързани новини

12.06.2020 11:37

Слави и ДБ с висока подкрепа: Изследване

Видян 2064 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Слави и ДБ са с висока подкрепа, показва проучване на Маркет линкс, проведено съвместно с bTV и представено от социолога Добромир Живков. Има такъв народ събира 8% подкрепа. ДБ би събрала 7% подкрепа.


Управляващата партия ГЕРБ е увеличила значително преднината си пред БСП, заради "силната роля на партията и на премиера, в частност, за преодоляване на кризата (с коронавируса)".


Проучването е направено сред 995 лица в периода 27 май - 3 юни. Докато през януари-февруари ГЕРБ и БСП са били практически изравнени, сега разликата между тях е 7% (28 срещу 21). Това се дължи и на факта, че опозицията няма чак толкова медийно присъствие по време на кризата с коронавируса.


ДПС е стабилна с 8%, но, според изследването, докато ВМРО - едва 3%.


"Има такъв народ" има сериозен потенциал да бъде част от следващия парламент", твърдят авторите на изследването.


Според Добромир Живков, нагласите на българските граждани се променят в позитивна посока, макар все още да не са достигнали "този оптимизъм за това как се развива държавата", който се е наблюдавал в края на 2019 г.


„В ситуация на икономическа криза вследствие на вируса виждаме, че резултатите по-скоро се обръщат. Докато през предишните месеци позитивизмът беше преобладаващ, то сега притесненията от това как всяко домакинство ще посрещне идващите месеци са реални“, коментира Живков.


Налице е повишаване на доверието в институциите особено в държави, които минаха по-леко през първите три месеци на кризата. И в България се отчита такова повишение.


„Виждаме повишаване на доверието в правителството с 5 до 7%, в съдебната система, както и в Народното събрание с 6-7%“, обясни социологът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.06.2020 19:16

    Пак лъжи за гербаджийската шайка! Според тези платени проучвания колкото повече се осират толкова повече им се вдига рейтинга!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Нещата не са конфликтни, а просто различни

Нещата не са конфликтни, а просто различни. Днес ще