Свързани новини

12.06.2020 11:54

И пътниците ще ги спират на границите за глоби, освен шофьорите

Видян 2847 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Не само шофьорите, но и пътниците в колите ще се проверяват за глоби на най-големите гранично-пропускателни пунктове, съобщи пред журналисти Иво Писанов от "Пътна полиция", предаде Дневник. На пасажерите няма да се вземат книжките, ако имат връчени, но неплатени санкции, но ще им бъдат връчвани наказателни постановления, които не са получили.

Както стана известно вчера, шофьорите с връчени, но неплатени глоби, могат да се издължат на място, на специално монтиран терминал. При положение че нямат пари или не искат да платят, книжката им се отнема на място, а ако автомобилът се води на тяхно име, той се спира от движение. Свидетелството за управление и статутът на колата се възстановяват след плащане на дължимите суми.

Писанов уточни, че за момента системата работи само на пункт Калотина, а до средата на следващата седмица ще обхване още седем ГКПП-та. Според него проверката на границата не се различава с нищо от тази, която от две години и половина полицаите правят на пътя, с тази разлика, че има вариант глобите да се платят на място.

От МВР припомнят, че глобите могат да се платят по банков път, включително и с он-лайн банкиране, през фирми посредници и през портала на МВР

Той уточни, че претенции се предявяват само за глоби, на които давностният срок не е изтекъл. Иво Писанов също защити тезата, че не се ограничава свободното движение, въпреки че шофьор, който е сам в колата или в нея няма друг правоспособен водач и му бъде отнета книжката, няма как да продължи пътя си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 12.06.2020 18:38

    Действията на полицията на граничните пунктове относно плащане на глоби и възпрепятстване на пътуванията на гражданите са абсолютно незаконосъобразни и противоконституционни!

  • 003 Anonimen 12.06.2020 18:38

    Действията на полицията на граничните пунктове относно плащане на глоби и възпрепятстване на пътуванията на гражданите са абсолютно незаконосъобразни и противоконституционни!

  • 002 Иван 12.06.2020 17:07

    Искат да не се връщаме в родината за да не им мътим водата и да не им търсим сметка. А тези които са там да си траят и да не се обаждат. Това е .......

  • 001 Anonimen 12.06.2020 12:41

    това го измислиха за да изплашат хората и да НЕ тръгват за Гърция,а да изберат нашето ЛАЙНОМОРИЕ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви