Свързани новини

11.06.2020 16:27

Създадоха ново УБО, за да подминат Радев: Ген. Атанасов

Видян 3963 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Набързо и тихомълком, с изменение на Закона за МВР се създава ново звено за охрана на висши държавни служители”, заяви във Фейсбук лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. По думите му се формира нов силов орган, който да обслужва, който да копира  функциите на НСО, но да не е в подчинение на неугодния президент.

„Направиха го чрез обединение на Специализирания отряд за борба с тероризма и Жандармерията. То практически ще дублира дейността на НСО”,  подчерта той.
 „Въпросът е защо?”, реторично запита генералът. „Защото съгласно действащия закон за НСО, тя е подчинена на президента. Когато се приемаше този закон президент беше Плевнелиев! Сега обаче, специфичната информация за пътувания, особени срещи и т.н. има риск да попадне при недружелюбния Румен Радев. Да припомня. Когато Румен Петков беше вътрешен министър отказа охрана от НСО, независимо, че президент беше приятелят му Първанов. Е, независимо от тази свръхпредпазливост се издъни с прословутата си среща с братя Галеви.”, припомни Атанасов.
„Това е тежка злоупотреба със законодателна власт”, категоричен е лидерът на ДСБ. „НСО струва на държавата над 30 млн. на година! Сега заради прищевка на Борисов и компания ще се отнеме кадрови и финансов ресурс от МВР за прикриване на неудобни връзки на властта! Да, и няма да е ясно колко допълнително ще струва на фиска това”, подчерта още генералът.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 11.06.2020 22:40

    Простете му, ако можете, Борисов не знае какво прави

  • 001 Anonimen 11.06.2020 19:11

    !!! Фашизираната власт създава нова силова безконтролна структура! Нищо ново под слънцето! Четете "Фашизмът" за да си припомните силовите безконтролни структури при Хитлер!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а