Свързани новини

11.06.2020 15:04

Смъртоносна змия ухапа доктор от Хасково

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента той е настанен в болница и като по-чудо е прескочил смъртта. При отваряне на аквариума, вероятно за почистване, най-отровната змия в света го захапала. Тя е част от личната му колекция от екзотични животни. Инцидентът е станал преди седмица, предава xnews.bg.


Черната мамба е изключително бърза и смъртоносна змия. Съдържа много опасна невротоксична и кардиотоксична отрова, която може да убие човек за по-малко от 30 минути. Тя мигновено поразява централната нервна система и стига до сърцето.


Докторът все още се намира в интензивното отделение. Очаква се да бъде изписан до дни. Пълното възстановяване на човек, претърпял изключително редкия инцидент да бъде ухапан от черна мамба, отнема месеци, коментираха специалисти.


Д-р Еленски се занимава със змии от 20 години. Собственик е на най-опасните змии в света. Черната мамба, заедно с други влечуги, се показват на изложби за атракция на посетителите в доста градове.


Самият той признава, че човек трябва да бъде много опитен и внимателен с тях и няма право на грешки. “Може да се овладее мамба, но не от всеки човек. Трябва да си много хладнокръвен и прецизен в действията си”, казва той в интервю. Споделя, че е имал ситуации и преди, в които е бил на косъм от ухапване.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак