Свързани новини

11.06.2020 10:06

Заради НОЩ 150 полета с туристи са отменени

Видян 1347 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само за ден 150 полета с туристи за Бургас, които е трябвало да пристигнат още в края на юни и началото на юли са били канцелирани заради повишения брой новозаразени с коронавирус. Това каза на пресконференция кметът на Бургас Димитър Николов, предаде flagman.bg. За жалост една от основните фирми, с която администрацията на града работи, също е отложила  своите полети с две седмици от 1 юни - за 15 юни. Същото е положението и за немските чартърни полети. 


„Надяваме се между 25 и 27 юни да дадем старт на летния сезон, но ситуацията към момента се превръща в още по-голямо изпитание за всички, работещи в туристическия сектор. Очевидно е, че опасността и бедата все още не са преминали. Призоваваме всички да спазват мерките, заложени в заповедтта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев“, каза кметът Димитър Николов. 


Припомняме, че заради глобалната пандемия и опасността от това здравната система в България да бъде претоварена, бяха въведени мерки крути мерки за безопасност от коронавируса. Част от тях продължават и до днес, а хотелиери, ресторантьори и представители на туристическия бранш са „в шах“ заради неяснотите покрай излизането от извънредното положение и въозбновяването на свободния транспорт от и за България. 


Заради всички неизвестни – кога ще започне сезонът, кога ще тръгнат първите полети, какъв ще е спадът в туристопотока, какви ще са задължителните мерки – част от хотелиерите в момента дори се чудят дали да отварят обектите си. В същото време хиляди сезонни работници се намират в „стенд бай“ и не знаят ще има ли сезон или не – а в този смисъл – дали ще имат препитание.
 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.06.2020 10:16

    Действа се единствено за спасяване на кожата и властта, другото няма значение, независимо, че браншовете се успиват по всякакъв начин

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци