Свързани новини

10.06.2020 14:50

Изграждането на паркинги ще реши проблема с паркирането в кварталите: Кметът

Видян 1121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Програмата за изграждането на паркинги цели да се реши проблемът с паркирането в кварталите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представяне на проект за изграждане на буферни паркинги, предаде „Фокус“.


„Големи части от града не са проектирани за наличието на толкова автомобили. От друга страна броят на личните автомобили надвишава многократно наличните и проектирани паркоместа в големите квартали. В момента на много места се паркира на зелени площи, като целта на програмата в тази част е да въведе повече ред и по-добра среда в кварталите", каза тя.


„Програмата ще бъде внесена в Столичен общински съвет и след това ще бъде качена за обсъждане, както е по закон. След това да бъде разглеждана и приета в Столичен общински съвет", обясни кметът.


 „Разработената програма предлага изграждането на паркинги в кварталите да става съвместно с Общината и частни инвеститори. Колегите са предложили два начина. Единият е Общината да учредява строеж на частен инвеститор на обществен паркинг, част от нова сграда като обезщетение. Другият вариант е Общината да учредява право за строеж върху терен, който е отреден за изграждане на паркинг. Като това е срочно право на строеж и е възмездно. Процедурата е публичен конкурс. Предложенията, които сме получили и очаквам да получим, са от страна на районните кметове", добави Фандъкова.


Снимка: novini.bg




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп