01/02

Свързани новини

09.06.2020 16:40

Вицепремиерски съпруг е архитект на укреплението на Алепу, а беше активист за екологичност

Видян 6373 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Невероятно, но факт! Архитект на укрепващото съоръжение на прекрасния плаж Алепу, за което разказваме от дни, е не кой да е, а съпругът на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, разкрива Биволъ. Не това обаче е най-интригуващото, а фактът, че Андрей беше активен деятел на борбата за законност и екологичност в българската архитектура и архитектурна среда изобщо, против презастрояването и по ред подобни теми като лице на група Градът от кръга Капитал. Явно борбата му е приключила с пълен триумф.
И, естествено, всеки професионалист има своето право на решение с кой  проект да се занимава.
Само напомняме, че кръгът около него имаше амбиции Захариев да стане главен архитект на София. И може би е добре, че въпреки иначе чудесните му характеристики, това все пак не се случи.
„Архитектурното бюро А и А Архитекти на арх. Ангел Захариев, съпруг на външния министър Екатерина Захариева, е главен проектант на скандалния строеж в Алепу, за който властите упорито твърдят, че е подпорна стена за свлачище, а всъщност има всички характеристики на хотел.
Архитектурното бюро на Захариев е проектирало също офис кулата и гигантския блок, който Минстрой на Николай Вълканов планира да строи до метростанция Г. М. Димитров (б.р. на мястото на бившата централа на Мултигруп). Проектът може да бъде видян


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 10.06.2020 17:36

    За първи път виждам подпорна стена със асансьор.Това "ноу-хау" трябва да го патентоваме по най-бързият начин.Ей хора, ние сме върхът в технологиите.

  • 005 Anonimen 10.06.2020 12:18

    Хвани Катето, удари Андрейчо, и двамата са боклуци от класа, мафия! Интересно как държавните служители от ДНСК ще си понесат отговорността за злоупотреба със служебно положение и откровена корупция?! А отличника на ГЕРБ бургаския кмет каква отговорност ще понесе за подаръка на обществената улица на частника Доган и затваряна на достъпа до държавния бряг и море за всички българи?!Готови са за затдвор...

  • 004 Космадин 10.06.2020 12:17

    Извинявайте,аз съм от провинцията.Но все пак да попитам: Алепу не беше ли град в Ирак,дето нашите бойчета го пазеха от лошите? Там май нямаше море? За каква утрепваща стена става на въпрос?

  • 003 Строителен инженер, АМА ОТ СТАРИТЕ!!! 10.06.2020 09:30

    Как може да има акт 16 , след като е видимо, че не може да има и акт 14? То както е тръгнало, ще вземе да се окаже, че и резервации за м. август вече са продадени. Е това вече е върха! Рушвет даден - рушвет приет. Всичко е точно на Територията Булгаристан !!! Има доста прост начин за изясняване на въпроса. Намират инженер - конструктора и го питат какво е това. Той има избор или да каже истината или да излезе идиот. Така, че може би ще каже истината.

  • 002 Anonimen 10.06.2020 09:27

    Идиоти-архитекти. Проектират хотел на плажа, където не би трябвало да се строи. Ако е нямало опасност от свлачище, /приема се че е имало, макар , че и това не е сигурно/ там не би трябвало да се постави тухла върху тухла. А те проектират подпора във вид на хотел. Собственик Сарандов.Изпълнител Главбулгарстрой. Проектант Захариев. Созополци им викали кълбото. После се оказало , че никой не ги вика , те сами си идват.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци