Свързани новини

09.06.2020 17:26

Държавата ограбва 2 млн. души

Видян 5825 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Всички акции от масовата приватизация, които не се "движат" да бъдат прехвърляни в полза на бюджета, предвижда законопроект, публикуван от Министерството на финансите на Владислав Горанов. За незабавното му оттегляне на настояват от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). От организацията са категорични, че  поправката за  т. нар. спящи акции, застрашава над 2 милиона българи със загуба на собствеността им върху ценните книжа, които са придобили след промените.

Много от сънародниците ни, които са получили своя дял от общонационалното богатство във вид на акции, така и  не са ги продали, тъй като за сега цената на много от тях е символична. В изготвения законопроект обаче е предвидено в рамките на 1 година след обнародване собствениците на такива ценни книжа да се задължават  да се обърнат към инвестиционните посредници, за да обновят своите данни и да ги прехвърлят. Така те ще преминат от от Регистър А на Централния депозитар АД, където те се съхраняват безплатно и сигурно за акционера, в Регистър Б в подсметка към инвестиционен посредник, където ще носят риска на посредника и ще дължат такси. Хората, които не знаят, че притежават подобни акции (наследници) или не ги потърсят, ще ги загубят, защото държавата ще ги прехвърли срещу дялове по незнайна цена към специално създаден фонд, който да ги управлява незнайно как и незнайно от кого, подчертават от АИКБ.
Лицата, които са получили дялове, ще имат възможност в рамките на 5 години да поискат от фонда обратно изкупуване на получените дялове, но не по-рано от изтичане на 1 година от разпределянето на дяловете им, или


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 10.06.2020 12:22

    Държавата непрекъснато ограбва поданиците си, а колцина взели се за богоизбрани ограбват държавата....Май е време поданиците да си вземат ограбеното от богоизбраните!!!

  • 006 Anonimen 10.06.2020 09:25

    Врътката на сегашните шебеци е по-проста и минава свързано в двете графи - дал си ми, заел съм ти, даваш такса, иначе ти ги вземаме !!! Както след лауреатът на ордена на ЮДА Иван Костов и малкия Мук (Никито Василев, най-младият член на БКП навремето) не остана нищо, поне такси да събираме, па и ние знаем как да разпределяме чуждите кинти !!!

  • 005 Иван Костов, лауреат на ордена на ЮДА 10.06.2020 09:25

    Приватизационните фондове и голяма част от "бизнеса' преди 25 години, обезцени тези акции чрез фиктивно вдигане на капитала пред очите на всички контролни органи. Врътката на лауреатът на ордена на ЮДА Иван Костов беше друга. купуваш хартийка с номинал 25 кинта за 1-на кинта, щото толкова и е била пазарната цена, а и после пазаруваш с тази 1-та кинта за номинала стойност 25 кинта, те това беше една голяма част от приватизацията на патладжана от Драгалевци!!!

  • 004 An 09.06.2020 23:25

    Крадците от герб не пропускат нито една възможност да напъхат в джобовете си "мазнинка". Да, ама джобовете не са бездънни и съвсем скоро ще се спукат.

  • 003 Anonimen 09.06.2020 22:31

    Това е един от редките случаи, в които съм съгласен с АИКБ, че и останалите гореизброени!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец