Свързани новини

09.06.2020 15:12

Премиерски екссъветник замесен в международен скандал, македонски сайт свали разкритието, но остава в youtube

Видян 13911 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Популярният македонски журналист Васко Ефтов анонсира разследване, което ще публикува в следващите дни под заглавие „Кой е мозокот на аферата Рекет”. Той направо посочи като „ключово име”, както се изрази, Радослав Точев, който освен ролята на официален външнополитически съветник на премиера Борисов, след секретарството по международните връзки на ГЕРБ при идването й на власт. После от 2010 до 2013 г. има и официалния статут на български генерален консул в Ню Йорк. В момента е почетен консул на Кабо Верде у нас, одобрен от правителството ни. В случая важна е не страната, а дипломатическият статут, който дава имунитет и предимството за свободно пътуване.
Той е наречен също „ключов играч на Бойко Борисов” от автора на разследването, който го представя като премиерски посредник с Франция.



 Напомняме, че при Тройната коалиция Точев работи с Владислав Горанов в Министерството на финансите, но има по-висок статут от него, като се издига до съветник по европейските въпроси на тогавашния министър Орешарски, чиито кадри са двамата, както и сегашният министър на образованието Красимир Вълчев. Любопитен факт е, че като млад Точев е във ВМРО.



Много е интересно, че публикуваната първа част на разследването на youtube канала с последователи, колкото има и фейсбукът на друг Васко – Божков, но в страна с 3,5 пъти по-малко население, попадна на сайта на Народен глас под название: „Нуклеарна бомба на Васко Ефтов: ова е човекот кой я изрежисира аферата Рекет и му помогна на Камчев...”.



Тя бе илюстрирана със снимка на Точев в централата на ГЕРБ с надпис на партията, извадена от кампанията за евроизборите през 2007 г., от които той отпадна, макар и номер 2, след като уби човек с автомобила си при инцидент на пътя от София за родната му Дупница. Няма данни каква присъда е получил, но не е лежал в затвора. Точев продължи да съветва лидера си, впоследствие и премиер, по френските и балканските въпроси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.06.2020 13:00

    Мутрата си остава мутра за цял живот, дори да го сложат от улицата в премиерски кабинет. Важното е откраднатото за тези 10-12 г от цялата престъпна и крадлива кохорта да бъде върнато на българските граждани, от които е взето по незаконен и престъпен начин

  • 001 Anonimen 09.06.2020 20:20

    Отчайващо и тъжно е какво направи Б.Борисов с България. Върна развитието й в началото на 90-те години, когато ВИС И СИК рекетираха хората. Сега е същото, само че може да се нарече, че е НАП/Национална агенция по приходите/ ГЕРБ. За 12 години няма нито един министър, депутат, кмет, съветници на Борисов и т.н. да е почтен, образован, компетентен. Всички крадат и се облагодетелстват от властта, начело с Борисов. Девизът на ГЕРБ е "Кради, кради, кради". Нищо не може да се скрие дълго време. Идва момент, в който всичко се разбира и излиза наяве.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог