Свързани новини

09.06.2020 10:07

Не трябва Танева да подава оставка: Дончев

Видян 1576 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не трябва земеделският министър да подава оставка". Това заяви в предаването "Здравей, България вицепремиерът Томислав Дончев. 


Той коментира изтеклия видеозапис, от който става ясно, че някои земеделци са получили повече средства отколкото  са очаквали и се създава съмнение, че се прикриват данни от Европа. "Логиката е точно обратната, има правило, откривай грешките преди да ги е открил някой друг, това е логиката, когато става дума за европейски пари. Когато дойдат европейските одитори да те проверят е по-добре ти преди това да си открил грешките. Дори в режим на откровен разговор такива неща не се говорят от министър. От реплика пари не могат да се спрат. Но пари се спират, когато има нарушение. Разговарях с Танева, каза, че нейната реплика е извадена извън контекста", коментира вицепремиерът.


Дончев е категоричен, че дори и в откровен разговор такива реплики не трябва да се казват и допусна, че ще има репутационни последици са страната ни след този скандал. Вицепремиерът сподели, че не се страхува от действията на обвиняемия бизнесмен Васил Божков и неговите твърдения за корупция при управляващите в приказни форми. „С приказките трябва да се внимава, защото те съдържат много силни метафори, които невинаги могат да се управляват. Ако говорим за ориенталските приказки – за съжаление там останаха много малко герои – Синбад Мореплавателя, малкия Мук и Аладин”, коментира той и допълни, че резултат от тези действия обезателно ще има. Те ще се изразяват в ерозиране на доверието на някои политически фигури.


„Когато има въпрос или укор, засегнатата страна е длъжна да внесе пояснение”. Така Дончев отговори на въпрос трябвало ли е е ръководителят на пресслужбата на кабинета Севдалина Арнаудова да отговори на обвиненията на Божков.


Той е категоричен, че до момента държавата финансира успешно всички мерки за справяне на пандемията и антикризисните мерки. Амбицията е това да продължи до края на следващата година.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей