Свързани новини

08.06.2020 17:42

Прокуратурата разпореди проверка на имот на братя Диневи в Свети Влас

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на околната среда и водите (МОСВ) и началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да извършат незабавна проверка на строеж в землището на Свети Влас в обхвата на зона Емине- Иракли, собственост на братя Диневи, съобщава Правен свят. Както 19‘ вече писа, разследване на Биволъ доказа, че въпросният имот услужливо е бил изключен от МОСВ като част от защитената зона по Натура 2000.


Проверката е от компетентността на МОСВ и ДНСК и следва да установи по документи и на място, извършени ли са и продължават ли да се извършват строителни дейности в съответните поземлени имоти, както и съответстват ли на издадените строителни книжа. Попада ли поземленият имот в обхвата на зона Емине - Иракли с код BG0001004, включен в Списъка към решения на МС.


Освен това, ВАП изисква от министъра на земеделието, храните и горите административни преписки: по замяната, по промяната на предназначението на поземления имот и по възстановяване на държавната помощ.


По образуваната преписка ВАП изисква от главния архитект на Несебър да изпрати незабавно административните преписки по издаване на разрешения за строежа.


Резултатите от проверката следва да се представят на ВАП максимално бързо, с обобщен доклад, в който да бъдат отразени направените констатации, разкритите случаи на неспазване на приложимите правила, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях и за санкциониране на виновните лица, включително постановени административни актове, съставени актове за установяване на административни нарушения, издадени наказателни постановления и заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, както и случаите на изпращане на данни за извършени престъпления на съответните прокуратури, респ. органи на МВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са