Свързани новини

06.06.2020 07:36

Божков не ми е дал нито една стотинка: Закле се Борисов

Видян 3807 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Министър-председателят Бойко Борисов отрече да е получавал средства от бизнесмена и хазартен бос Васил Божков. Единственото, което ми е дал е една пура, заяви Борисов пред БНТ в предаването "Панорама" в петък. По-рано той коментира темата и пред бТВ, и Дневник. Там също отрече да е получавал от пари от бизнесмена. За да подкрепи думите си, пред Дневник, той се закле "във внуците и живота си", предаде Свободна Европа.


По-рано в петък стана известен сигналът, който Васил Божков е изпрати до прокуратурата, основни институции, партии и посолства. В него обвиненият в 18 престъпления бизнесмен твърди, че за период от три години е дал около 60 млн. лв. "по директно искане и разпореждане" на финансовия министър Владислав Горанов и премиера Бойко Борисов.


Пред БНТ Борисов заяви: “Аз се заклевам във всичко свято, не съм взел една стотинка, един лев, едно евро от този човек”.


Преди да направи заявлението, че не е получил пари от Божков, Борисов каза, че не иска да коментира хора с обвинения. "Няма как да те обича, ако е беглец с червена бюлетина и с 18 обвинения”, добави той.


Борисов заяви, че ако може да му се вмени вина, тя е, че се е опитвал да помага на футболните клубове, включително на “Левски”, който доскоро беше собственост на Васил Божков. В сигнала си до прокуратурата бизнесменът твърди, че е бил принуден да стане собственик на футболния клуб.


Борисов отхвърли и друго обвинение на бизнесмена - че са били променяни закони в негов интерес. “Закони не са променяни в полза на когото и да е било”, каза премиерът и припомни, че началото на разследването срещу Божков е било по сигнал на негови съдружници за неплащане на милиони левове такси.


Наред с коментарите по другите теми Борисов засегна и темата за енергиния регулатор. От думите му стана ясно, че членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране ще бъдат сменени с нови, след като тази седмица беше обявено, че цената на парното в няколко големи града ще бъде бъде повишена заради очаквания за поскъпване на природния газ. Борисов се възмути, че въпреки намаляването на цената на руския газ с 42%, се правят изчисления за поскъпване на централното отопление и ги определи като “пълно малоумие”. Той каза, че тъй като мандатът на членовете на регулатора е изтекъл, на парламента ще бъдат предложени нови хора.


“Иван Иванов (председател на КЕВР - б.р.) свърши много работа, но не могат с топлофикациите да ми правят номера на всеки две седмици”, каза премиерът.


Кризата с COVID-19


Борисов съобщи, че двете полеви болници в Арена “Армеец” в София и във Варна са демонтирани и отново подчерта, че мерките, предприети от България за справяне с пандемията, са били “първи, най-навременни и най-леки”.


“Сега трябва да се върнем отново на работа, да си укрепим държавата”, каза премиерът.


Борисов защити приоритетите за продължаване на строителството на българския участък от газопровода “Турски поток” и магистрала “Хемус”, като заяви, че държавата ще помага и на малкия бизнес да се възстанови от кризата, предизвикана от ограниченията за справяне с корона кризата.


Без да дава подробности, той заяви че “и "Белене" ще стане фантастичен, огромен и много красив проект”. В момента продължава процедура на правителството за намиране на инвеститор за изграждане на втора атомна централа в България.


Борисов даде знак, че е възможно намалените ставки на ДДС за ресторантите, книгите и детските храни и консумативи да бъдат продължени и след планирания сега срок от 18 месеца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Елена Гунчева 05.06.2020 22:22

    ПСИХОПАТЪТ Е ТОТАЛ ЩЕТА С голяма погнуса изгледах интервюто на ГМР по Панорама. И установих следното: Първо – тоя си вярва, ама яко си вярва! Не го е страх, а се чувства като спасител и е дълбоко възмутен, че има хора, които му го оспорват. Второ – той се чувства незаменим и смята да стои во веки веков във властта. Някои наивно си мислеха, че ще подава оставка. Няма! Такива психопати, които са на светлинни години от реалността и нормалността, само с права лопата и АК можеш да ги изчегърташ от кокала, който са докопали. Той бил невинен. Не бил виновен за нищо. Даже за подпорната стена не бил виновен. То било отпреди. Той досега 10 години таквоз нещо не е видял. Ама ей на, видял и спрял. Което показва, че държавата продължава да се управлява на принципа АМН – ако мине номера. ГМР е наистина на светлини години от нормалното. Толкова си е повярвал, толкова се смята за върха на еволюцията и че цял свят му се възхищава, че с нормални демократични средства не може да бъде махнат. Консервативното лечение е безсилно. И се чудя дали някои от неговите фенове осъзнава, че се възхищават на един откровен луд?

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак