Свързани новини

05.06.2020 17:06

Първите български пилоти на Ф-16 заминават на обучение в САЩ

Видян 2125 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първите български пилоти на Ф-16 се срещнаха днес с президента Румен Радев и министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Това се случва в навечерието на тяхното заминаване за близо тригодишно обучение в САЩ, предаде БНР.


Старши-лейтенант Симеон Георгиев, капитан Тодор Тодоров, капитан Александър Велинов и майор Стоян Петков са първите четирима от 13 пилоти, които ще трябва да се обучават на новите изтребители.


На срещата президентът Румен Радев е казал, че предстоящото обучение е сериозна инвестиция от страна на българската държава, признание, голяма отговорност за младите пилоти.


Военният министър Красимир Каракачанов пожелал успех на пилотите.


„Защото всъщност това са бъдещи инструктори за следващото поколение наши пилоти, които ще летят на новия самолет Ф-16. Тяхната мисия е изключително важна“.


Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пожелаха успех на пилотите, които ще се обучават на новия боен самолет.


В началото 4-мата пилоти ще преминат 9-седмично обучение по специализиран английски език. След това започва основната им подготовка на самолет Ф-16.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Порената тъпня. 06.06.2020 01:01

    Дълбоко се съмнявам, че Тексас е най-доброто място за учене на английски език. Там основно се говори испански, а английският който говорят е препятствие за всеки който живее в северните щати. Звучи като да отида да уча английски в Квебек сити (столицата на френско говорещата провинция на Канада - Квебек)

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци