Свързани новини

05.06.2020 11:15

Съдът реабилитира посмъртно посланик Богомил Герасимов

Видян 2734 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Автор: Иван Върбанов, The News BG Reporter


    Българският посланик в Мексико Богомил Герасимов бе окончателно реабилитиран от българския съд по дело, което дипломатът заведе срещу Димитър Мурджев и негови твърдения в интервю за вестник "Уикенд", публикувано на публикувано на 11.02.2017 г. Новината бе съобщена от неговата съпруга - журналистката Елиана Митова.

По информация на адвокат Александра Стеркова служителите на Темида са постановили, че Мурджев е разпространил позорно обстоятелство за Богомил Герасимов,  а именно, че посланика ни бил изгонен от Мексико, като бил обявен за "персона нон грата".

Съдът постановява, че това е клевета, разпространена чрез печатно произведение. Признава Димитър Мурджев за виновен по така повдигнатото му обвинение. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест - пише в решението на въззивния съд, предоставено от адвокат Стеркова.

Историята започва през 11.02.2017 година, когато в интервю, направено от журналистката Цветана Пешунова, поместено в брой 6 на вестник "Уикенд" под заглавие "Людмила се самоуби от болка", се твърди че Богомил Герасимов Стойчев е бил изгонен от Мексико, като е бил обявен за персона нон грата. Мурджев твърди в интервюто, че Богомил Герасимов е бил изгонен от Мексико без да довърши мандата си.

В хода на делото сега обаче се установява безспорно, че мандатът на посланик Богомил Герасимов не е бил прекратен предсрочно, а дори фактически е бил удължен. Срокът на редовната му акредитация изтича на 4 октомври 1981 г. Продължен е до 1 май 1982 година. Герасимов е освободен е от длъжност поради окончателното му завръщане в страната и преминаване на друга работа.

Посланик Богомил Герасимов не е обявяван за "персона нон грата" от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв