Свързани новини

05.06.2020 11:07

Оставката на здравния министър е не само наложителна, но и закъсняла: ДСБ

Видян 2627 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Демократична България изказваме огромна благодарност за усилията на всички български лекари и медицински персонал в борбата за опазване на здравето и живота на всеки български гражданин. Стоим и сме стояли винаги зад техните справедливи искания за достойно заплащане и защитена среда на работа, но сме свидетели на поредната лъжа към тези, които поеха най-големия житейски, професионален и човешки риск по време на епидемията – лекари, медицински сестри, лаборанти, шофьори на медицински транспорт и санитари! Обещаните допълнително 1000 лв. не стигнаха до всички, които са работили с пациенти, заразени от коронавирус COVID-19, някои са получили значително по-малки суми, а други са получили суми, без да са били ангажирани непосредствено.


Към този момент МЗ е спряло всички плащания на обещаното възнаграждение, като оправданието е липсата на средства. Истинската причина обаче е в управленската и интелектуална немощ на лекарския, икономическия и юридическия екип на министерството, воглаве с неговия министър Ананиев и особено на зам.-министър Начева.


1. От началото на извънредното положение досега няма огласена ясна методика, определяща начина на идентифициране на работещите на първата линия, начина на отчитане на дейността и начина на заплащане.


2. Ако такава има, то тя по неясни причини, е в дълбока тайна или е забравена в бюрото на някоя от многобройните министерски калинки.


3. Особено голям проблем се очертава в отчитането на направените дарения към държавните лечебни заведения, на които принципал е министърът.  


4. Няма отчет за събраните чрез sms средства от дарителската кампания на министерството. Как, за какво и кога са разходвани събраните пари?


5. Тези действия за създаване на целенасочена непрозрачност неминуемо водят до възможности за ограбване на събраните средства, но и нанасят тежък удар на естественото желание на обикновените хора да помогнат на нуждаещите се и на държавата си в кризисен момент, какъвто е епидемията.


Поради проявеното управленско безсилие, водещо до хаос и възможни злоупотреби, смятаме, че оставката на министър Ананиев и неговия екип е не само крайно наложителна, но и закъсняла!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.06.2020 17:18

    Отдавна десетия министър на Бойко требаше да е който да бъде освободен е МЗ Ананиев който подлуди хората и от стрес сумати народ измря .Два месеца цяла България бе под домашен арест .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате