Свързани новини

05.06.2020 09:24

КЕВР свърши мандата на 2 април

Видян 4275 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Не уволнение, с което се закани премиерът, който не може да го прави по закон, а изтекъл мандат ще смени КЕВР. При липса на фактическа легитимност работи енергийният регулатор  у нас. "Цялата КЕВР с Иван Иванов е "уволнена" още на 2 април - изтече й мандатът”, това припомни във Фейсбук ексдепутатът от Атака Магдалена Ташева.
„Премиерът Бойко Борисов  не може да я уволни втори път. Придава си важност", подчерта тя. Напомняме, че в края на миналата седмица Борисов се закани да смени ръководството на енергийния регулатор.  “КЕВР прави глупости през седмица-две”, заяви той пред журналисти в Габрово. „И без това им е изтекъл мандатът, ще обсъдя с колеги смяна”, подчерта той относно”, заплаши премиерът.
Оказва се, че процедурата за избор на ново ръководство е трябвало да свърши още преди 2 месеца и заканите на Борисов не игарят никаква роля. От друга страна възниква въпросът защо НС, което трябва да го направи и не го стори още преди извънредното положение или в многото си заседания след 2 април. За оправдание не може да послужи Covid-19. Въпреки по-специфични условия работата на депутатите реално не е спирала.
Думите на премиера обаче стимулираха все още действащия шеф на КЕВР Иванов, който светкавично промени станивището на органа за цените на топлинната енергия от 1 юли.  „Не с 4, с 42% свалихме цената и съответно очакваме да има резултат”, отсече Борисов, който напомни, че стойността на природния газ е намалена  след преговори с Газпром. 

„Заявявам категорично, че цената на парното за предстоящия есенно-зимен отоплителен сезон средно за страната ще бъде с 14 % по-ниска от цената, която беше за миналия зимен период”, заяви той само час след критиките и закани на премиера. т.е ще има увеличение спрямо намалението от Газпром, но не до старите цени. По думите му намалението за столицата ще бъде 15%. Ден по-рано излязоха разчетите на държавния регулатор, според които се твърдеше, че парното ще поскъпне  с 22% за София, с 15 до 18 на сто за Бургас, Враца и Разград.

Така или иначе всички действия на КЕВР след изтекъл мандат подлежат на съмнение, тък като възниква въпросът за тяхната легитимност.




 Снимка: Канал 3



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 05.06.2020 20:50

    сетиха се навреме .....още преди 6 месеца е трябвало да се започне процедурата да се спази 2 април !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични