Свързани новини

04.06.2020 17:22

Мост енерджи вземала ток от НЕК, забравяла да го плаща: държавата

Видян 2325 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Специализираният енергиен сайт 3e-news.net, близък до ресорния министър Теменужка Петкова, разкрива, че част от причините за уволнението на директора на НДК Мирослав Боршош и последвалите му неволи с прокуратурата може да се дължат на договор, който сключва с фирмата Мост енерджи. Към 2015 г. НЕК е публикувала списък с търговците на ток, които просрочват задълженията си към държавната електрическа компания редовно. В скандалната листа присъства Мост енерджи, като специализираният сайт посочва, че тогава закъснелите плащания са били близо 6 000 000 лв. Интересно е, че дружеството „охотно усвоява публични пари, но не си плаща на държавата”, коментира 3e-news.net.
Фирмата пък е свързвана от близкото до правителството радио К2 на Беновска с Екатерина Истаткова, изпълнителен директор на НЕК през 2014 г. и съпруга на голям търговец на ток с дружеството ДАНС енерджи, което същата година има оборот от 110 000 000 лева от търговия с ток. Причината за отстраняването на дамата е продажбата на 2,3 МВтч на ниска непазарна цена.  Оставете конфликта на интереси на двойката. Интересно е как такова име изобщо е допуснато за регистрация, при положение, че няма нищо общо с Държавната агенция за национална сигурност.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.06.2020 17:37

    НОВ РЕЗИЛ в Narod.bg: Бойко всеки уикенд гърми по диви прасета в ловно стопанство „Витошко-Студена”, гоначи свалят дивеча изморен за кефа на Шефа От Admin на 04.06.2020 0 1,225 Споделете След нагласения лов премиерът сяда на тежки трапези с плюскане и дива чалга Пореден резил с главен герой Бойко Борисов: почти всяка събота и неделя Премиерът-Слънце избива диви прасета в нагласен лов посред Държавно ловно стопанство „Витошко – Студена”, съобщи пред Narod.bg полицейски шеф от Областната дирекция в Перник, свидетел на гаврата. „Бойко е тук почти всеки уикенд, за да си начеше самолюбието, че е голям ловец. Всъщност, всичко е нагласено за кефа на Шефа – гоначи свалят дивите прасета откъм с. Кладница, които пристигат в обсега на Борисов изтощени до примала. Бойко само вдига пушката и сваля първото, което види”, отсече източникът под пагон на Narod.bg. След всеки „успешен” ловен излет програмата е една и съща – тежки трапези с алкохол, засукани сервитьорки и дива чалга в ловна резиденция „Студена”. Сградата е оборудвана според стандартите на властта – 13 стаи, от които 6 стаи с джакузи, 6 стаи с душ кабини и 2 апартамента с джакузи и парна баня. Отделно има един апартамент с джакузи. Резиденцията разполага с общо пет зали за общо 60 човека дневен бар, сауна и фитнес. Принципал е Министерството на земеделието – т.е., на разпореждане на поредната пионка на Борисов – Десислава Танева, показа проверката на Narod.bg.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за