Свързани новини

04.06.2020 15:16

Горанов се е уличил в неспазване на закона за хазарта в отговор на депутатски въпрос

Видян 4356 пъти | Коментари 4
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финансовият министър Владислав Горанов се е самоуличил в неспазване на закона за хазарта, след последната му поправка от края на 2014 г ., за която 19 минути вече писа. Тя става буквално две седмици след формирането на кабинета Борисов 2. Явно е била най-важната работа на авторите на проекта, начело с шефката на бюджетната комисия МенТа Стоянова и на цялата държава. Само напомняме, че по същата линия първият закон, приет след идването на Борисов 1 от първото мнозинство на ГЕРБ беше за културното наследство, който легитимира частните колекции.


Какво е общото между двата закона? Че са в полза на бизнесмена Васил Божков.


Според поправката в Закона за хазарта от МенТа Стоянова, както вече 19 минути писа, в срок до 28 февруари 2015 г. правителството е задължено да изработи цялостна нова стратегия за облагане и развитие на сектора като отговорен е именно финансовият министър. Напомняме, че законът, който така измива ръцете на депутатите, е приет с гласовете на ГЕРБ, патриоти и дори Реформаторския блок.


Една година по-късно червеният депутат Георги Свиленски пита министъра на финансите какво става с въпросната стратегия и защо не е публикувана.


В свой отговор до народния представител, цитиран надлежно в предаването Студио Хъ на Тошко Йорданов по телевизия 7/8, Горанов обяснява, че стратегията му е готова.


Интересно е, че 4 години по-късно и цели 5 след поставения от закона срок, документът така и не е наличен, което е нарушение на този закон, както заяви пред водещия проф. Румен Гечев от БСП. А въпросната стратегия не е секретна.


Той обяви, че опозицията – единствената останала е червената партия, в следващите дни ще отправи "каскада от въпроси към министъра на финансите във връзка с изгубените от хазната 700 млн. лв. от игрите на щастието в полза на частните лотарии".


Както депутатът обясни и то е факт: Комисията по хазарта, за разлика от други комисии като КЕВР например, не е избрана от парламента и независима, тя е подчинена и е под разпореждане на министъра на финансите. Еднолично. И няма как нещо да е ставало в нея в продължение на петилетка и той да не е знаел или да не си спомня за него.   




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 05.06.2020 13:31

    От всяко дърво свирка не става! Но когато отлично свири на посочен отгоре кавал, простотията му не е важна!

  • 003 Anonimen 04.06.2020 20:10

    Към 002: - Ако бяхме нормална правова държава - да! Но не сме! За съжаление.

  • 002 Anonimen 04.06.2020 17:55

    Арогантното и безскрупулно поведение на двамата, които са си лика прилика, говори за огромна алчност и корупция. Готови са за затвора, ама няма кой да ги разследва

  • 001 Anonimen 04.06.2020 17:41

    НОВ РЕЗИЛ в Narod.bg: Бойко всеки уикенд гърми по диви прасета в ловно стопанство „Витошко-Студена”, гоначи свалят дивеча изморен за кефа на Шефа От Admin на 04.06.2020 0 1,225 Споделете След нагласения лов премиерът сяда на тежки трапези с плюскане и дива чалга Пореден резил с главен герой Бойко Борисов: почти всяка събота и неделя Премиерът-Слънце избива диви прасета в нагласен лов посред Държавно ловно стопанство „Витошко – Студена”, съобщи пред Narod.bg полицейски шеф от Областната дирекция в Перник, свидетел на гаврата. „Бойко е тук почти всеки уикенд, за да си начеше самолюбието, че е голям ловец. Всъщност, всичко е нагласено за кефа на Шефа – гоначи свалят дивите прасета откъм с. Кладница, които пристигат в обсега на Борисов изтощени до примала. Бойко само вдига пушката и сваля първото, което види”, отсече източникът под пагон на Narod.bg. След всеки „успешен” ловен излет програмата е една и съща – тежки трапези с алкохол, засукани сервитьорки и дива чалга в ловна резиденция „Студена”. Сградата е оборудвана според стандартите на властта – 13 стаи, от които 6 стаи с джакузи, 6 стаи с душ кабини и 2 апартамента с джакузи и парна баня. Отделно има един апартамент с джакузи. Резиденцията разполага с общо пет зали за общо 60 човека дневен бар, сауна и фитнес. Принципал е Министерството на земеделието – т.е., на разпореждане на поредната пионка на Борисов – Десислава Танева, показа проверката на Narod.bg.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.