01/02

Свързани новини

04.06.2020 15:11

Шофьорите ще продават билети от 15 юни

Видян 1133 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шофьорите в градския транспорт на София отново ще продават билети от 15 юни, коментира пред 19 минути кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
От началото на извънредното положение Министерството на здравеопазването е наложило те да нямат право на това с оглед противоепидемичните мерки.
Това е неприятно както за пътниците, така и за самите шофьори, на които продажбата на билети носи и допълнителни малки бонуси към заплатите за извършената услуга. Така че новината е добра и за двете страни.
Граждани се оплакаха, че в градския транспорт на София не продават билети на място в превозните средства пред известния правозащитник Марин Киров, който алармира 19 минути. Те са очаквали проблемът да отпадне с края на извънредното положение и особено от сряда, когато лично премиерът обяви края на мерките.
„Не продават, а глобяват”, гласят множество сигнали, които ни предаде правозащитникът. Кметът веднага реагира на жалбите и постанови от 15 юни, когато вече изтича и извънредната епидемична обстановка, да отпаднат всякакви ограничения за продажбата на билети в средствата на столичния градски транспорт.


По време на извънредното положение в последните два месеца билети в градския транспорт продаваха контрольорите. Това тяхно задължение отпадна на 18 май, от когато те извършват контрол по редовността на пътниците, а всичките 63 пунктове за продажба на ЦГМ на територията на столицата работят. Някои от пунктовете бяха отворени дори с удължено работно време. ЦГМ пусна и мобилни каси за продажби и зареждане на билети в прилежащите към столицата населени места, екипите ги посещават по седмичен график. Партньорската мрежа за продажби на билети също ги предлага. А възможност да се закупи билет има и през мобилния телефон с приложението MPASS.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева