Свързани новини

04.06.2020 14:54

Прокуратурата проверява случая с нахапаното от куче дете

Видян 1060 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районна прокуратура – Казанлък проверява случая с нахапаното 10-годишно дете от 50-килограмово куче. Това съобщиха от прокуратурата.


Провежда се разследване за това, че на 30 май 2020 г., в Крън не са положени достатъчни грижи за гръбначно животно – куче, в резултат на което е причинена средна или тежка телесна повреда - престъпление по чл.325в, ал.1 от Наказателния кодекс.


До момента е установено, че на 30.05.2020 г., 48-годишната С.Б., която отглеждала куче, порода Кане Корсо, го е извела на разходка без повод и намордник. Около 18.00-18.30 ч.,  по една от улиците на Крън,  се намирало 10-годишно момче, което било нападнато от кучето.


Според твърденията на собственичката, детето е пожелало да погали кучето, което е предизвикало реакцията на животното. Кучето причинило на детето множество наранявания от ухапвания, съсредоточени в областта на лявото рамо, гърба и дясното бедро. Случилото се било възприето и от други лица, намиращи се в близост, които оказали съдействие на детето и сигнализирали полицията и спешна медицинска помощ, съобщават още от прокуратурата.


Първа помощ на детето е оказана от екип на филиала по Спешна медицинска помощ в гр.Казанлък и детето е прието в хирургично отделение на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“, гр.Казанлък.


Съгласно медицинско удостоверение, издадено от Съдебна медицина гр. Стара Загора, са установени множество разкъсно-контузни рани от ухапвания от куче, като тези травматични увреждания причиняват разстройство на здравето от характер на лека телесна повреда.


На собственичката на кучето е издадено Разпореждане на основание  чл. 64 ал.1 от Закона за МВР за стриктно спазване Разпоредбите на Наредба 1 на Общински съвет, гр Казанлък, и по-конкретно да не разхожда кучето си свободно и без намордник по улиците и тротоарите на населеното място.


Под ръководството на Районна прокуратура - Казанлък се извършват активни действия по събиране на доказателства.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец