Свързани новини

03.06.2020 14:06

КПКОНПИ отне над 16 хиляди лева от бившия кмет на Костенец, глоби го и с 10 хиляди

Видян 1013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за противодействие на корупцията установи конфликт на интереси по отношение на Радостин Радев - кмет на Община Костенец за мандат 2015-2019 г., встъпил в длъжност на 9 ноември 2015 г. Сигналът за него е подаден от орган на съдебната власт, съобщиха от Комисията.

Установено е, че по време на мандата си като кмет, Радев е представлявал и Сдружение с нестопанска цел - „Футболен клуб - Бенковски“. През 2015 г. е бил негов председател, а през 2019 г. - председател на Управителния съвет на Сдружението.


Всяка година бюджетът на Община Костенец предвиждал и целеви средства по направление „Спорт“, за спонсориране на футболни клубове, но без те да са конкретно определени с решения на общинския съвет. Преценката за това, кои клубове да бъдат финансирани по този начин и с какви суми, била изцяло на кмета на Община Костенец.


За периода 20 април 2017 - 10 октомври 2019 г. само за футболния клуб, в чийто управителни органи е бил Радев, са издадени 41 платежни нареждания за изплащане на субсидии.


Част от плащанията са наредени от заместник-кмет, но 9 превода, общо за 16 200 лв. лева, са подписани лично от Радостин Радев, като кмет и едновременно с това - председател на управителния съвет на спонсорирания от общинския бюджет „Футболен клуб - Бенковски“.

За тези негови действия няма издадени заповеди, сключени договори или взети решения от Общинския съвет. Установено е, че през 2017, 2018 и 2019 г. най-големият бенефициент на общинските субсидии е бил футболният клуб, в чието управление е бил кметът Радев.

Глобата, наложена на Радостин Радев, е в размер на 10 000 лв. Отделно от нея, с решението на КПКОНПИ от Радев се отнемат и 16 200 лв. в полза на държавата - равностойността на материалната облага от установения конфликт на интереси.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и