Свързани новини

03.06.2020 10:13

Министерството на финансите пази в тайна ходил ли е Божков при Горанов

Видян 4562 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Срещали ли са се бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков и министърът на финансите Владислав Горанов в сградата на ведомството, колко пъти и на кои дати от началото на 2014 до края на 2019 г.* ? Имало ли е среща между двамата на 29 май 2018 г., за каквато се разбира от есемеси между тях, разпространени от Божков? Вписани ли са официално посещенията на Божков при Горанов в регистрите за посетители на ведомството?


С тези въпроси "Дневник" се обърна към Министерството на финансите в опит да потвърди или отхвърли информацията на обвиняемия бизнесмен, че многократно е провеждал срещи и комуникирал с министър Горанов за хазартния си бизнес.


Въпросите бяха изпратени по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), а отговорът, получен точно след изтичане на 14-дневния срок, предизвиква още повече въпроси.


В него се казва, че с въпросите си "Дневник" не изисква обществена информация по смисъла на Закона за достъп до обществена информация, доколкото "никой от тях не засяга изпълнението на правомощията на министъра на финансите съгласно чл. 6 от Устройствения правилник на ведомството или друг нормативен акт, а се търси потвърждаване или отричане на твърдения за факти и обстоятелства".


С това лаконично становище от министерството отговарят на запитването и на практика отказват отговор на поставените въпроси. Вместо да посочат дали и колко пъти Божков се е срещал с министър Горанов в кабинета му, от министерството припомнят какво бил казал министърът на пресконференция.


"Припомняме Ви, че на 8 май 2020 г. на брифинг в Народното събрание министърът на финансите заяви: "Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм се в моя кабинет и с Валентин Златев, и с Кирил Домусчиев, и с много хора, които са изградили успешен бизнес в България". Считаме, че това е достатъчно ясен отговор по отношение на медийния интерес, създаден от публикация в социалните мрежи", пише в отговора на министерството.


Припомняне за публичните изявления на министъра едва ли е необходимо, още повече по въпрос, който медиите следят достатъчно отблизо. Така, вместо да предоставят поисканата информация за конкретни срещи - имало ли ги е или не, от министерството отклоняват отговорите с обяснението, с което и Горанов се опита да си спести пряк отговор - че се срещал и с много други бизнесмени в кабинета си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.06.2020 10:49

    Няма тайни, просто се крият като мишки защото са нагазили яко лука. Ето как съпругът на цар Кировата закрилница Мента се превърна в строителен предприемач и яко строи в Пловдив. Не им ли мирише на някои на корупция и още нещо...?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със