Свързани новини

02.06.2020 14:04

Да кръстим на Кристо летището в София

Видян 2550 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да кръстим софийското летище Кристо, предложи бившият екоминистър Юлиян Попов във Фейсбук. 19 минути се обърна за коментар към транспортния министър Росен Желязков и към кмета Йорданка Фандъкова, но до редакционното приключване на броя не получи отговор от институциите. По идея на вестника ни, друг роден по нашите земи световен символ Орфей, благодарение на Столичната община получи своя пластика на аерогарата във фоайето на метростанцията.


Много летища носят имената на известни творци – от Жобим през Шопен и Леонардо до Прокофиев. Кристо е безспорно най-знаменитият българин в изкуството на 20-и и 21-и век, освен че е емблема на модерността и разгръщането на арта в живота, разтварянето му сред възможно най-многобройна публика и преобразяването с него на света около нас. Едва ли би имало по-подходящо име за летище, където и да било в света, особено за главното международно на родината на Христо Явашев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Елена Гунчева АКО СТЕ ДЕБИЛ, НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТОВА 03.06.2020 19:53

    Горкото национално летище. След като го харизаха на концесия, продължиха да се гаврят с него, като предлагат как да бъде именувано. Преди време някой, май беше психодесният Ал Йо, предложи да се казва „Желю Желев“. На същия човек, който ни предаде и целуваше ръка на Ран и Ът и се гордееше как се съсипва всичко изградено през последния половин век. И макар и писател и философ, беше доста простоват човек, който толкова беше зашеметен от поста и влизането му в световната политика, че така и не намери адекватни решения. Днес циркът продължава с предложението на някакъв световно неизвестен, летището да се наричало „Кристо“. Ами няма! На безродник няма и квартална градинка да наречем. Помня как плюеше България, когато не му върнаха сградата в Габрово, която беше училище. Явно идеята му е била да се изхвърлят децата, за да може той да печели от наеми /както впрочем правят доста реститути/. Веднъж не спомена с добро България. За такива безродници – никаква памет не трябва да остава! За изкуството – неолибералистите да му се радват. Аз не го харесвам.И престанете с простотиите. Имена на безродници и откровени врагове на България да бъдат увековечавани в улици, паметници, летища, площади. Защо не наречете летището „Капитан Списаревски“. Заслужилият герой на България, който пазеше небето над София от днешните ни еврогейски /опс, евроатлантически/ партньори? И който става жив таран, за да опази живота на българите под небето на София? Стига с поклоните към либерастите и безродниците. Ако искате да си наричате летището Роналд Рейгън, Кристо, Нирвана и Хвани ма за…., препоръчвам да предприемете лечение или да отидете в държава, в която ще се гледа с благосклонно око на всякакви извращения. Тук е България!!! Елена Гунчева

  • 003 Петров 02.06.2020 20:10

    Този е родоотстъпник! Никакво уважение!

  • 002 Anonimen 02.06.2020 19:07

    Той се срамуваше че е българин.С какво е заслужил нашето уважение?

  • 001 Мариян 02.06.2020 16:15

    С какво е заслужил това, той дори не иска да говори на български.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева