Свързани новини

02.06.2020 11:17

САЩ: Цветна революция или Къща от карти на живо

Видян 6180 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Президентът на САЩ вади армията и военната полиция на улицата с призив: „Ще бъде въздадено правосъдие, безредиците няма да бъдат толерирани”. Хиляди демонстранти, опитващи се да обкръжат Белия дом във Вашингтон – неговата резиденция и канцелария, са разпръскани със сълзотворен газ. Въведен е полицейски час. Това са сцени от излъчвания и у нас тв сериал Къща от карти, където Кевин Спейси беше президентът на САЩ. Но са и кадри от нощта на понеделник,1 юни, срещу вторник, 2 юни, предавани на живо от всички световни, без националните български телевизии. В сериала това е сценарий на президента за победа на изборите, като постави страната си в извънредно положение. Лидерите не се сменят във война.
В живота обаче кадрите напомнят, особено по облеклото и действията на демонстрантите, както и по техните слогани, също така на цветните революции, които сме гледали през последните 21 години по света – например в Хонконг от месеци. Даже по сюжет историите си приличат – и там, и в Минеаполис, откъдето тръгна всичко, повод за избухването на гражданските вълнения стана нещо странно – искрата пламна заради мерки на органите на реда срещу престъпници.
Именно огледалността с демонстрациите в Хонконг служи за основа на много коментари: ами, ако не е само пиар? Ако Тръмп е прав, че КНР му отмъщава за намесата в протестите в китайския мегаполис, и се е съюзил с неговите отявлени политически врагове – демократите, за да не бъде преизбран на поста си през ноември, а вместо него в креслото в Овалния кабинет да седне корумпираният Джо Байдън, около когото в момента гърми чутовен международен скандал, свързан с подкупи в Украйна?
Цветните революции, които досега се изнасяха по света, по принцип са специалитет на различните организации, симпатизиращи на Демократическата партия в САЩ. Особено около филантропа Джордж Сорос, превърнал се в техен символ. Даже членове на ЕС като Унгария и Австрия взеха крути мерки срещу тях.
Важна информация в тази връзка е, че кметът на Минеаполис – градът, който се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Мъск 03.06.2020 09:32

    Афроамериканците се трепат с евроамериканците, а евробалканците щели да ги разтървават. Така е като навремето прадедите на индианоамериканците силно подценили въпроса с мигрантите от Стария свят !!! Това споделиха като новини от новата американска совалка, в рубриката“ Лъч от Космоса“!!! За успокоение на страстите им пуснали класическа музика от космоса, защото. гувядата давали повече мляко, като слушали на Моцарт !!!

  • 003 Шкембе Войвода 03.06.2020 09:31

    Ще помогнем, как няма да помогнем! - продължи изложението си премиерът. - Веднага разпоредих на министър Каракачанов да се стяга в талията и да заминава на Пето Авеню! „Не можем да оставим братския народ в беда“ - коментира Шкембе Войвода!!! След което намести паласките си и полетя с другите тюфлеци да изпълнят своя свещен дълг с възгласите Слава Американу, героям слава !!! От другата, братска страна се чуха възторжени вопли Слава Булгаристану, слава Герберистану, героям слава !!! А Бай Дончо през сълзи допълни: „America First and America юбер алес“!!!

  • 002 Демократи от изчезнал Булгаристан 03.06.2020 09:29

    България обеща помощ на Тръмп в овладяването на безредиците.Ще сложим ред в тия разединени Щати! Няма да допуснем произвол в братската страна! Първи в света на отчаяния зов се отзова Бойко Борисов и възложи на военния министър Каракачанов в спешен оперативен порядък да подготви мироналагаща мисия и да изпратим в САЩ български контингент, който да пази Пето Авеню в Ню Йорк, което също стана обект на набези.

  • 001 Тихомир Томов 02.06.2020 18:07

    ха ах .. Нека Въшно привика другарката Херо Мустафа за обяснения за безредиците и правата на човека !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв