Свързани новини

01.06.2020 17:22

Славея Стоянова смени Красимир Живков като зам.-министър

Видян 2373 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Красимир Живков е освободен от длъжността заместник-министър на околната среда и водите със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на МС. На поста е назначена Славея Стоянова. Тя е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

От 2015 г. до момента заема длъжността директор на дирекция "Управление на отпадъците и опазване на почвите" в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.

Красимир Живков се намира в ареста заедно с бизнесмена Атанас Бобоков и още трима от обвинените за организирана престъпна група за внос на отпадъци.

Заедно с Живков в схемата е участвал и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Именно там в началото на годината бяха открити голямо количество несепарирани отпадъци, внесени от Италия. Арестуваните до момента са общо шестима.

Според доказателствата, които прокуратурата е събрала, именно Красимир Живков е притискал свои подчинени, най-вече шефове на регионални екоинспекции, да дават разрешения на фирми, които не отговарят на изискванията да внасят несепарирани отпадъци. Тези, които не са давали разрешения, според прокуратурата, са били отстранявани от работа.



Снимка: rodopi24.blogspot.com/



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 02.06.2020 08:14

    Приматът от Банкя преднамерено ги избира такива - полуграмотни гьонсурат некадърници и крадци.Такъв е амбиансът в циганската кочина бг.

  • 002 Anonimen 01.06.2020 21:19

    Точно тази персона е отговаряла за боклуците в МОСВ и вместо да и търсят отговорност я повишават в зам.министър. Като се има пред вид, че е била дясната ръка в бизнеса на мошеника В.Захариев и негова любовница може да си представим какво следва. Явно Борисов няма компетентни кадри, а само калинки и далавераджии

  • 001 Тихомир Томов 01.06.2020 21:14

    Голямо ХА ха Ха ха https://rodopi24.blogspot.com/2013/08/blog-post_8851.html?m=1&fbclid=IwAR2BkM4WFHS1NYWUHUNh14FNEGIKsX3AlOBKvWrj7Wy7SLZtjMk9HKTePz8

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…