Свързани новини

01.06.2020 10:06

"Списъкът на Бобокови" е копиран от книга

Видян 1435 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арестуваните братя Бобокови са съставили свой списък кой от бг олигарсите какви пари има, гръмнаха медиите. Той пък бе пуснат от прокуратурата ни като веществено доказателство по обвиненията срещу тях. Съществено е да се отбележи, че въпросният списък е съставен на базата на книгата на Григор Лилов – Най богатите българи. Номер 1 в него е Васил Божков с 650 млн.дол.или около 1 млрд.лв. Себе си са оценили над 10 пъти по-скромно. Листата явно е не по-късно от октомври 2005 г., понеже вътре е убитият тогава Емил Кюлев с 400 млн. За тях най-голяма загадка явно е Дарина Павлова, чието състояние сериозно варира, което ни дава инфо, че мъжът й Илия вече е бил убит, а това става на 7 март 2003 г. В


Според Капитал пък списъкът с имената на братя Бобокови е за създаването на Фонд за спасение на България. Това обявиха пред Ефир2 двама бизнесмени, които присъстват в него, но пожелаха да останат в анонимност. Фондът е трябвало да бъде създаден през 2005 г. с цел да събере около 2 млрд. лв. В списъка на братя Бобокови е отбелязано кой бизнесмен с какви средства ще се включи. По този начин са искали да противодействат на чуждите инвеститори в България, навлизащи мощно в страната и заплашващи българския бизнес.


"Целта беше всеки да отдели средства, които да бъдат инвестирани отново в икономиката и участие в големи приватизационни сделки. Така средствата, предприятията и бизнеса щяха да останат изцяло български", коментираха бизнесмените. Според тях причината да се обединят и да създадат подобен фонд е била чисто патриотична, за да се противодейства на чуждите компании, които са били лансирани от царските министри по това време Милен Велчев, Николай Василев, Пламен Петров и др. Един от най-големите двигатели на проекта е бил покойният Младен Мутафчийски, оръжеен търговец и собственик на комплекса Хелена ризорт в Слънчев бряг.


Фондът обаче така и не се създава, защото не била изчистена структурата и как да става самото управление на средствата. Плановете са били грандиозни с основната цел да се въздейства върху развитието на българската икономика най-вече чрез упражняване на пряко влияние върху правителството. Фондът трябваше да доминира чувствително над останалите бизнесорганизации и така да определя стратегическите решения за развитието на различните отрасли и на националната икономика като цяло, допълниха бизнесмените от списъка на братя Бобокови.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Timofei 01.06.2020 14:23

    Нали ви е ясно, че една химическа експертиза на мастилото ще докаже кога е писано това. Вариант 1- писано преди до седмица - по поръчка на принципа "......казвам ти булка сещай се снахо". Съществу ДОСТА ПО РАЗШИРЕН СПИСЪК В ЕДНА БАНКА в западноевропейска държава .......:)...... Вариант 2 - писано е при раздаването на парите и сега се вади с определена цел........:) целта същата като варианнт 1 Голям смях пада................

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви