Свързани новини

31.05.2020 09:00

Въвеждат комендантски час в няколко американски града

Видян 1635 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на американския град Денвър Майкъл Ханкок въведе комендантски час заради протестите, предизвикани от смъртта на афроамериканец в Минеаполис при по-груб арест, предава РИА „Новости“. Ханкок съобщи в Туитър, че мярката ще действа от 20 часа вечерта до 5 сутринта местно време и влиза в сила в понеделник.


Подобни стъпки обявиха и градоначалниците на Синсинати и Милуоки. В Синсинати комендантският час ще е сила през уикенда, а в другия град ще започне да действа още в събота, предаде БНР.


Във Филаделфия недоволни атакуваха статуята на бивш кмет като я вързаха с въжета и запалиха огън в основата й. Според местна телевизия в града са подпалени множество автомобили, а във Вашингтон три коли на Сикрет Сървис, паркирани в Близост до Белия дом, бяха надраскани със спрей и изпочупени. Атаки и палежи на автомобили имаше и в Лос Анджелис и Сиатъл.


По-късно кметовете на още американски градове обявиха въвеждането на комендантски час - сред тях са Атланта, Филаделфия, Лос Анджелис, Питсбърг и Кливланд.


От полицията в Ню Йорк съобщиха, че до този момент през деня са арестувани над 20 души, като се очаква броят им да се увеличи. Арести имаше и в Сиатъл, където се стигна до сблъсъци между полиция и протестиращи.


В същото време амeриканският президент Доналд Тръмп определи насилието в град Минеаполис, което избухна заради случая, като работа на мародери, нарушители на обществения ред и анархисти.


„Точно сега Америка се нуждае от съзидание, не от разрушение, от сътрудничество, а не от противопоставяне, сигурност, а не анархия и анархия няма да има. Ние не можем и няма да позволим на малка група престъпници и вандали да нападат нашите градове и да опустошават общностите и трябва да защитим правата на всеки гражданин да живее без насилие, предразсъдъци или страх.“


Междувременно бивша собственичка на заведение в Минеаполис  заяви, че починалият мъж и обвиненият за смъртта му полицай в са работили заедно в нощния клуб, съобщи ТАСС. Пред телевизия Ен Би Си жената каза, че те са отговаряли за сигурността пред и вътре в заведението.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Демократи от изчезнал Булгаристан 31.05.2020 16:56

    А бе, къде е борецът за борецът за човешки права и свободи Джордж Сорос да протестира срещу правителството на САЩ за това, че брутално нарушават правата на човека в собствената си страна? Къде са продажните му грантаджийски соросоидни НПО- та да го подкрепят? Нали уж са много принципни и не дават косъм да падне от главите на престъпниците от малцинствата по света и у нас? Защо сега не протестират за правата на негрите в САЩ? Страх ги е господарите им от ЦРУ да не ги научат къде серат гладните ли?!!

  • 002 Anonimen 31.05.2020 16:55

    „Демократичният" запад мълчи като бит гъз, а иначе за демонстрацийка в Русия, Хонг Конг, вой до Бога, не спазвали нашите братя в Русия демократичните ценности. Това е лицето на великата американска нация - сбирщина от варвари с огромно самочувствие и претенции и нула покритие ! КЛОУНИ !!!!

  • 001 Anonimen 31.05.2020 09:44

    Хунтата на калинките дали вече е загряла, какво може да ѝ се случи? Кога ще излезе с резолюция в подкрепа на правата на българските негри в Щатите ??? И защо Путин, още не е заклеймен като подстрекател на цветната революция в САЩ ???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци