Свързани новини

29.05.2020 17:07

Арестуваха журналисти, отразяващи безредиците в Минеаполис

Видян 2379 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кървавите протести в Минеаполис се разраснаха и обхванаха Калъмбъс , Мемфис, Луисвил, Лос Анджелис, Ню Йорк, Денвър, Портланд и други градове в САЩ. След три дни на сблъсъци, в Минесота беше обявено извънредно положение, а губернаторът помоли за помощ Националната гвардия, предаде бТВ.


 

Снощи беше подпалено полицейско управление в Минеаполис, а екип на „Си Ен Ен“ беше арестуван, докато отразяваше на живо случващото се.

Напрежението възникна след смъртта на невъоръжен чернокож по време на арест – 46-годишния Джордж Флойд. Полицаите бяха арестувани, а разследването на трагичния инцидент се превърна в топ приоритет на правосъдното министерство.



Минеаполис буквално гори – протестиращите се разхождат с оръжие по улиците, подпалени са стотици сгради – арестувани са повече от 40 души само тази нощ, а кървавите сблъсъци с полицията дадоха и жертва.


В този хаос беше арестуван и екип на телевизия „Си Ен Ен“, докато са предавали на живо. Задържането е станало малко след 5 ч. (местно време), въпреки че журналистите са се идентифицирали и са си вършели работата.


В последствие от полицията обясниха, че арестът е, защото са поискали от журналистите да се махнат от епицентъра на сблъсъците, а не са го направили. Губернаторът на Минесота Тим Уолз се извини на „Си Ен Ен“, а няколко часа по-късно екипът на телевизията беше освободен. 


Уолз определи ареста като недопустим и допълни, че журналистите са имали право да бъдат там.

Медията определи ареста като нарушение на Първата поправка на Конституцията, свързана с човешките права.След като полицаите не успяха да потушат гнева на тълпата, на помощ дойде армията. Повече от 500 войници се опитват да овладеят положението.

 

Ако предните два дни протестиращите срещу расовата дискриминация излизаха навън вечер, то сега протестът не стихва. Подпалените от вечерта сгради все още горят, а хората не се прибират в домовете си.


За подкрепление дойдоха пожарникари и от съседните градове, защото местните огнеборци не могат да се справят с новите палежи.

 

 

 

 

 


 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и