Свързани новини

29.05.2020 15:27

Пратиха апартамента на Цветанов в апелативната прокуратура

Видян 1619 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гражданско сдружение БОЕЦ обжалва постановлението на специализираната прокуратура, с което отказа да образува наказателно производство срещу бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заради Апартаментгейт. От организацията съобщават, че вече са внесли жалбата в Апелативната спецпрокуратура. През март 2019 г. БОЕЦ сезира три институции - държавното обвинение, ДАНС и комисията Антикорупция, за луксозния апартамент на Цветан Цветанов.


Преди дни стана ясно, че спецобвинението отказва да разследва случая. В мотивите на прокуратурата почти изцяло са преразказани думи на Цветанов. По същото време от НАП обявиха, че данъчната проверка е приключила без да установи нарушения.


Повод за сигнала на БОЕЦ срещу Цветанов бяха серия публикации и анализи - на сайта Свободна Европа, Антикорупционен фонд, Биволъ и др. Накратко, медиите разкриха, че вторият по онова време човек в ГЕРБ си е купил нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, с ВИП асансьор, който води от личния гараж на семейство Цветанови в дома им. Цветанов се е сдобил с жилището през 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на сградата два от своите стари апартаменти. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на ГЕРБ се е увеличило значително. Сделката поражда редица въпроси и съмнения, вкл. и как квадратният метър в луксозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение че цените там започват от 2600 евро на кв. м.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 30.05.2020 06:48

    огромното мнозинство от народонаселението се състои от далавераджии и андрешковци.друга,не малка част-овчици.такъв материал трудно може да роди справедливост.боковците го знаят.

  • 003 Anonimen 29.05.2020 17:04

    В „европейската“ държавата на беззаконието Булгаристан, явната корупция, нагласените обществени поръчки на добрите и лошите олигарси, за които ВСИЧКО Е ЗАКОННО за тях, а за другите нищо !!! Нито цацаратурата, нито на Господ наместника не намират това за ненормално. Политическа корупция и лобизъм отвсякъде.

  • 002 Каскет Гешев 29.05.2020 17:03

    Предназначението на проКОРатурата се състои в това, да оневинява КОЙ-то трябва !!! Редно е сега Борисов да се извини на Цветанов и Цачева и да ги покани да се върнат в лоното на ОПГ „ГЕПИ ГРУП“и родната мафия !!!

  • 001 Цецка Цачева 29.05.2020 17:02

    Предлагам от името на ОПГ ГЕРБ“ Групировка за Екстремно Разграбване на Булгаристан“, сега да обезщетим Цвъко Пипоня за причинени не имуществени вреди с осми апартамент !!! И нека Бог да благослови Америка за Булгаристан и КОНГРАЧЮЛЕЙШЪН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв