Свързани новини

29.05.2020 10:49

Тръмп ограничи с указ защитата на социалните мрежи

Видян 1177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, чиято цел е да ограничи защитата, с която се ползват социалните мрежи, и свободата, с която разполагат при модериране на съдържанието си, предаде БНР.


"Ние сме тук днес, за да защитим свободата на словото от една от най-големите заплахи", заяви Тръмп от Овалния кабинет при подписването на този документ, който вероятно ще доведе до дълга съдебна битка, отбелязва Франс прес.


Тръмп обвини Туитър в действия, неприсъщи на една неутрална платформа, след като социалната мрежа за първи път постави предупредителен знак на някои негови постове, подсказвайки на абонатите си да проверят достоверността на съдържащите се в тях твърдения:


"Малък брой медийни монополи контролират голяма част от всички публични и частни комуникации в Съединените щати. Те разполагат с неконтролирана власт да цензурират, редактират, скриват или модифицират всякакъв вид комуникация между отделни личности и широката публика", изтъкна Тръмп по отношение на гигантските технологични компании от Силициевата долина.

Президентът на САЩ  заяви, че указът му съдържа изискване за създаването на нови законови правила за дейността на социалните мрежи, за да не може вече да се ползват от същата юридическа защита, както досега.


По-рано шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че големите социални мрежи не бива да се превръщат в пазители на политическата реч в интернет. Той каза това, след като Тръмп заплаши да наложи регулации на тези компании, предаде ДПА.


"Не смятам, че Фейсбук или която и да е интернет платформа трябва да бъде арбитър на истината", каза Зукърбърг в интервю за CNBC и определи подобен сценарий като нещо опасно.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.