Свързани новини

29.05.2020 09:26

Брифингите на Щаба бяха като на траурна агенция: Психолог

Видян 1172 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на кризата най-много бяха тревожните състояния. Хората изпитваха необяснимо напрежение, тъй като ситуацията, в която се намирахме, бе необичайна и тя промени начина им на живот. След това започнаха типичните за една такава дълга криза проблеми, свързани със семейството, домашното насилие, финансите, с бъдещето. Това сподели в сутрешния блок на bTV психологът Христо Монов.


,,В началото хората изпитваха гняв и съпротива от това, че са безпомощни да реагират. В този смисъл е много важно да се отговаря на проблемите, защото пресконференциите на Националния оперативен щаб бяха като статистика на траурна агенция и насаждане на страх'', посочи той.


,,Не сме народ, който обича да спазва правилата – ние сме крайни индивидуалисти. Но светът оттук нататък ще бъде свят на много точните правила и ние трябва да се приспособим максимално бързо към него'', допълни още Христо Монов.


По думите му тези, които сега ще имат най-голяма нужда от специализирана помощ, ще бъдат всички, които са били на първа линия срещу заразата.


,,Може би е крайно време у нас да има Национална психологическа служба за подкрепа, каквато има в много страни, защото сега ни предстои платото на психическата криза'', подчерта в заключение психологът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Shumacher 29.05.2020 14:32

    За да звучат като погребална агенция НОЩ, пряка заслуга има превъплъщението на Мутафчийски. Много добре си изигра ролята, която режисьорите му вмениха. А всеки успешен артист е този, който играе себе си. Вероятно в същността си доктора е негативен човек с нарцистичен изказ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей