Свързани новини

28.05.2020 12:14

Кунчев: Ще предложим премахване на 14-дневната карантина за влизащите в страната

Видян 1117 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще предложим премахване на 14-дневната карантина за влизащите в страната. Това съобщи доц. Ангел Кунчев на брифинг в Министерски съвет, предаде Фокус.

„В момента обсъждаме с премиера и правителството за преминаване към друга стратегия, а не толкова на граничен контрол“, посочи Кунчев.


„Най-вероятно ще предложим премахване на 14-дневната карантина за влизащите в страната българи и чужди граждани. Ще се съсредоточим във възможностите за ранно откриване на заразени – надзорът да работи ефективно и добре. Където има съмнения, случай, който наподобява коронавирус и има контактни, да се реагира навреме и да бъде ограничено огнището. РЗИ няма да бъдат оттук нататък толкова по границите, а на слоите територии, за да реагират на всеки един случай за възникване на огнище“, посочи Кунчев.


„В момента няма някакви особени активни огнища. Няма много активно огнище. В Шумен ситуацията не е такава. Там става дума за строители на обекта „Балкански поток", които са в карантина. Техните контакти са силно ограничени и те са отделени и са под наблюдение. Нямаме нови случаи там, както и при хората от полета от Москва до София. И там е овладяно огнището и ще се изчака инкубационният период, за да сме сигурни“, допълни той.


„Нашата роля е там, където е организирано посещението като закритите пространства, заведения и плажове е да осигурим отстояние. Ако мислите, че ще се заразите от морската вода, оттам няма да получите вирус“, каза още Кунчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог